çamaşır makinesi motoruna güç gitmiyor triyak kontrolü

Merhaba, çalıştırmış olup geri dönüş yapmanıza sevindim, nötr tabiriniz fişi prize takmanıza göre değişeceğinden sorun yok - kafanız karışmış anlıyorum. Verdiğim sitedeki şemaya bakarsanız motor öncesindeki k. diyot koyarak motora dc motor özelliği katmış olduklarıı anlarsınız, zaten sargıdan orta uç çıkarılmış * çok gerekli miydi tartışılır - belki programlamada avantaj sağlamıştır, bilemeyiz *. Klasik yön değiştirme mekanizmasını uygulamamışlar matkaplardaki gibi. Yine motor soketinden çıkan 2 uç takodan gelmekte, burdan motor devri anlaşılmakta / takip edilmekte.

Başka sorunuz varsa bilgim yettiğince açıklarım. Şemadan yine renkler konusunda yardımcı olmak isterim, fakat çözünürlük çok iyi değil ve renk yazıları daha küçük yazmakta. Doğru referans verirseniz yine okumaya çalışırım. Sağlıcakla kalınız.
 
Değerli üyeler ve sayın yöneticim,

makinem 7 aydır sorunsuz hizmet vermekte iken bugün tekrar bir arıza ile karşılaştım.

Triyak motoru harekete geçirmiyor. Elimde ölçü aleti olmadığı için lamba ile test ettiğimde, A1 bacağında 240v mevcut iken A2 bacağında çok düşük bir voltaj var lamba zayıf yanıyor.

A1 ve A2 bacağını kısa devre yapınca motor yüksek bir hızda dönmeye başlıyor daha sonra kendi devrine gelerek programı sürdürüyor. Programı başlatsam da başlatmasam da A2 bacağında düşük voltaj da olsa enerji mevcut. Tam olarak sorunu nasıl tespit edebilirim? Triyak bozuk diyebilir miyiz yoksa triyak ı devreye alacak gate bacağına gelen enerjide mi bir problem var?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst