Ürün Boykotu

Under Ground

Profesyonel Üye
Filistin'e yapılan zulmü ve vahşeti yazacak kelimeler, anlatabilecek dil yok. Şu an başka bir İslam ülkesinin üstüne sabah akşam bomba yağdırılıyor. İslam ülkelerinden bırakalım zulüm altındaki ülkelere askeri yardım yapmayı bu kana susamış ülkelerin ürünlerini boykot etme konusunda bile kararlılık çıkmıyor. Nerdeyse bir senedir boykot listesindeki hiçbir ürünü almadım , evime sokmadım, lokanta ve mağazalarına gitmedim. Ama İslami geçinen zincir mağazalarindaki boykot ürünlerini satmama ve halkımızda da bunları kullanmama konusunda gram gayret görmeyince çıldıracak gibi oluyorum. Bugün birisi de foruma yazmış. Okyanus ötesindeki, müslüman kanına susamış ülkenin ağababasının ülkesine gidip oradan onların meşhur elmalı telefonundan alacakmış.
Bu ne gamsızlık, bu ne aymazlık, bu ne adam sendecilik, bu ne Allah'tan korkmazlık.

hadi o adam cahil veya müslüman değil. TC vatandaşı olmak müslüman olmak demek değil ki. üstelik büyük başlar var malum devletle ticareti kesmediği gibi, devamını getiriyorlar. uçak filan hikayesi. sanırım o büyükler müslüman dı değil mi? yoksa değiller mi?
filistin halkına yapılanları onaylamıyorum. irana yapılan saldırıyı da onaylamıyorum. ben kendi payıma, kendime göre boykotumu yapıyorum. başkası beni ilgilendirmez. herkesin tasarrufu kendinedir. herkes kendinden sorumludur. bir de atalar sözü "her koyun kendi bacağından asılır"
ne başkalarının sevapları bana yazılır, ne de benim günahlarım başkasına yazılır.
bir de bu forumda sanırım siyaset gibi şeyler yasaktı değil mi?
nerde kaldı insanlık onurumuz.
insan olmak için insanların nelere ihtiyacı var? iyi bir insan olmak için vicdan yeter.

hadi o adam cahil veya müslüman değil. TC vatandaşı olmak müslüman olmak demek değil ki. üstelik büyük başlar var malum devletle ticareti kesmediği gibi, devamını getiriyorlar. uçak filan hikayesi. sanırım o büyükler müslüman dı değil mi? yoksa değiller mi?
filistin halkına yapılanları onaylamıyorum. irana yapılan saldırıyı da onaylamıyorum. ben kendi payıma, kendime göre boykotumu yapıyorum. başkası beni ilgilendirmez. herkesin tasarrufu kendinedir. herkes kendinden sorumludur. bir de atalar sözü "her koyun kendi bacağından asılır"
ne başkalarının sevapları bana yazılır, ne de benim günahlarım başkasına yazılır.
bir de bu forumda sanırım siyaset gibi şeyler yasaktı değil mi?

insan olmak için insanların nelere ihtiyacı var? iyi bir insan olmak için vicdan yeter.
Ustam kusura bakma ama sağlam saçmalamak bu olsa gerek. Katilin silahına mermi olma demenin neresi siyaset? Bunun siyasetle,koyunla , keçiyle, partiyle, pırtıyla, hiziple, cemaatle onla bunla ne alakası var?
Duyarlı insan olmak, vicdan sahibi olmak lazım. Koyun değil.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: huh
Ustam kusura bakma ama sağlam saçmalamak bu olsa gerek. Katilin silahına mermi olma demenin neresi siyaset? Bunun siyasetle,koyunla , keçiyle, partiyle, pırtıyla, hiziple, cemaatle onla bunla ne alakası var?
bak doğru pencereden bakmayı öğrenmelisin. başkalarının tercihleri seni ilgilendirmez. sen kendinden sorumlusun. bu forum sen dedin ben mevcut iktidarı destekliyorum diye. ben ise inancım hariç başka bir rengimi göstermedim. ve inanç sahibi olanlara da, inançlarından dolayı sanırım saygısızlık etmedim. etmem de. herkes kendinden sorumludur. ben beyazım diye kimse benim peşimden gelmez. artı ben siyahım diye kimse bana neden siyahsın demez. insanlara insan olarak değer veririm. kriterim doğruluktur. diğer alt kimlik ve değerleri beni ilgilendirmez. doğulu- batılı- güneyli-kuzeyli. dindar veya değil mezhebi varmış yokmuş hiç derdim değil. önemli olan insanlığıdır.
tercihler kişilere göre değişir. işte buradaki renkleri tartışmamalısın. ne yani şimdi ben kızıma iphone almıştım, şimdi onu kır mı? diyeyim. yan tarafımdaki avukat arkadaşım apple tv,pc, telefon kullanıyor. onunla selam sabahı mı keseyim? buradaki örneklerdeki ben sıfatı örnekleme
sen olarak (sizi kast etmiyorum) milyon tane, ben diyerek te milyon tane örnek verebilirim.
sonuçta yanlı davranmak, kişileri yargılamak bizim işimiz değil. benim işim değil, senin işin değil.
gel şimdi beraber siyaset yapalım. bir ülkeyi, bir ürünü boykot etmenin hem iki yolu vardır, hem de iki yüzü vardır. birinci yol kişiseldir kimseyi ilgilendirmez. ikincisi ise büyüklerin yönlendirmesi ve söylemleri ile olur, o büyüğün lafına inanılır, uyulur, yapılır.
burada ikinci yüze geçelim. boykot edilen ürün/marka/devlet, elzem midir? değil midir? alternatifi varsa dert değil. bu ikinci yüzde bana yapma diyen büyüğüm de yapıyorsa sorun yok. bana yaptırıp kendisi yapmıyorsa sorun büyük, çünkü bana yalan söylüyor demektir. beni keriz yerine, salak yerine koyuyor demektir. veee ben bunu/bunları görüyorsam biliyorsam ve boykota devam ediyorsam, vicdani olarak doğru yapıyorum ama eylemsel büyüklerimin lafını dinlediğim için salak oluyorum demektir.

haksız olduğum bir yer varsa lütfen düzelt.

Son düzenleme:
Benim olan, bizim olan ne. Cüzdan, hayat, para, ülke, dünya, nefesimiz, kanımız, atan kalbimiz?
Takılın keyfinize, uyduruk kapitalizmden devşirilmiş dünya umrunda olmayan, herşeyi külli akıl yerine kendi kıt aklıyla teraziye vurup ölçmeye çalışan modern insan tavırlarınıza.
Külli nefsin zaigatül mevt.
Ölçünün de doğrunun da ne olduğunu çok sonra öğreneceksiniz.
@vecivicivokke bir ban yapıştırmazsan bana hatrım kalır.

Benim olan, bizim olan ne. Cüzdan, hayat, para, ülke, dünya, nefesimiz, kanımız, atan kalbimiz?
Takılın keyfinize, uyduruk kapitalizmden devşirilmiş dünya umrunda olmayan, herşeyi külli akıl yerine kendi kıt aklıyla teraziye vurup ölçmeye çalışan modern insan tavırlarınıza.
Külli nefsin zaigatül mevt.
Ölçünün de doğrunun da ne olduğunu çok sonra öğreneceksiniz.
@vecivicivokke bir ban yapıştırmazsan bana hatrım kalır.
vicdani olarak kendinizi banlamanız lazım. birileri ite- kaka size ban yapmış hiç bir şey değişmez.
kıt aklım benim paramı nasıl yönetebileceğimi, nasıl aç kalmıyacağımı öğretiyor. aklımın da zekatını veriyorum, kazancımın da zekatını veriyorum. modern insan dediğin şeyden herkes sizin anladığınızı anlamıyor. eğer hakaret olarak bizlere modern diyorsanız; bu durumda da siz ilkel olmuyorsunuz. değil mi?

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri