Örnek S7-300 ve 400 programlar

Pokajy

Üye
Katılım
13 Haz 2007
Mesajlar
119
Puanları
1
Yaş
39
Elinizde eğer örnek S7-300 veya 400 programlar varsa çok makbule geçer.Özellikle komplike uygulamalar..
Örneğin, hardware'de umg503,masterdrive,simoreg,abb inverter, vs..

Veya S7-200, 300 haberleşmeli sistem.Sonra bunlara dair verilerin Scada da gözüktüğü örnek programlar.

Çok mu şey istiyorum?Elimizde örnek proje olmadan öğrenemeyiz heralde. İngilizce vs nerden bulabiliriz böyle projeleri fikri olan var mı? automationsiemens.com demeyin. ben uygulanmış projelerden bahsediyorum.yani bizzat çalışır sistemin programı.Elinde benzer programlar olan,göndermesinde sakınca olmayan arkadaşlar projeleri paylaşırsa çok sevaba girerler.Herkez bi proje paylaşsa burası cennet olur.

Saygilar
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Pokajy arkadaş ekteki program büyük bir fabrikanın birkaç plcsine aittir.istediğin gibi aralarında haberleşme var ama sistemde motor sürücü yok.bakarsın umarım işine yarar.
 

Ekli dosyalar

  • 16022009.zip
    693.6 KB · Görüntüleme: 2,340
Maşallah hardware'de bloklarda baya bi yoğun. iyi yardırmış yazan arkadaş.Sembol listesinin olmaması bi dezavantaj ama yinede paylaşım için çok çok teşekkürler. Iyi calismalar
 
Benim eLimde de bir program var bizim firmaya ait fakat nasıL kuLLanıLır,ne i$e yarar biLmiyorum. yükLemeyi çözünce yoLLarım :)

Ekli dosyayı görüntüle Olympia (Büyük Makinanın Programı) O1-01-_1.zip

Enjeksiyon Makinesinde kuLLanıyoruz biz bunu.Olympo makinenin markası,PLC aygıtıda Siemens. Tahmin ettiğim kadarıyLa fabrika ayarLarı oLması Lazım. Ben haLen bağLantı probLemimi çözüp yükLeyemedim bunu makineye o ayrı meseLe :) Umarım işinize yarar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cnr46 örnek için teşekkürler. Umarım paylaşımlar devam eder. Teşekkür eden bir benim ama eminim bi çok kişi bu programları indirip inceliyor. Herkeze faydası oluyor.
 
sa ben bu konularda yeniyim plc aletim yok daha nerden baslayacagimi bilmiyorum s7 300 400 scada ve sürücüleri ögrenmek istiyorum bana yardimci olursaniz sevinirim
 
dostum kursa git bence. yada rezil maaşla bi işe başla. uygulamalı olarak görmezsen çoğu şey eksik kalır çünkü.
 
arkadaşlar bu örnek projleri nasıl açıcaz simaic manager de lütfen yardım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst