Önlisans Makine Okumak İstiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AydYl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Peki üstat bilgin varsa beni net olarak aydınlatır mısın makine bölümü tam olarak nedir, iş olanakları nasıldır vs. Birde bu meslek lisesi çıkışlı olmama durumu aklımı kurcalıyor.

ön lisans demek, makine teknikeri demek; Meslek Yüksek Okul mezunu olmuş oluyorsun. Teknisyenin bir tık üstü, Mühendisin 2 tık altı.
iş hayatına başladığın kuruma, firmaya göre değişir bu. Genellikle tekniker, montaj ve bakım onarım montajında çalışır.
şansın yaver giderde baykar gibi bir firmada işe başlarsan ne mutlu sana veya kpss ile kamuda da iş bulma ihtimalinde var (torpilin varsa tabi)
Birde org. sanayide irili ufaklı bir firmada heder olma ihtimalinde var, nasip kısmet.

Abi aslında benimde mekaniğe bayağı ilgim var ama ne yapacağımı, orada bana ne öğreteceklerini vs bilmiyorum. Zerre miskal yazılım, otomasyon vs. bilgim yok.
hepsini öğrenirsin derdin bu olsun.. yazılım kısmında asıl işine yarayacak kısım autocad solidworks gibi tasarım programları bilmiyorum başka ne öğretiyorlar bunları bilen adam da zaten işsiz kalmaz..

hepsini öğrenirsin derdin bu olsun.. yazılım kısmında asıl işine yarayacak kısım autocad solidworks gibi tasarım programları bilmiyorum başka ne öğretiyorlar bunları bilen adam da zaten işsiz kalmaz..

Hocam önlisanstan çok fazla şey beklememek lazım, programların arayüzünü, tool box, yeni dosya nasıl açılır, bir kaçta çizim yaptırılıyor hepsi bu. çünkü zaman kısıtlı.
tabi diploma konusunda okuldan okula değişiyor bu, İTU, ODTÜ gibi yerlerin eğitimi biraz daha ağır, odtü'den alınan diploma kurumsal özel şirketlerde hatırı daha fazla, iş bulma olasılığı artıyor.
Benim diplomalarımdan biri bilgisayar programcılığı, hepsinden azar azar vermişlerdi, C, C++, C#, 3D, java, pyhton... gerisi kişinin kendisine kalmış.

Herkese merhabalar. Ben, 19 yaşında, Açıköğretim Lisesi mezunu bir gencim. Yıllardır aylak aylak dolaşıyorum, ne bir mesleğim var, ne bir yetkinliğim... Bu durum, belki biraz geç farkettim ama, beni üzmeye ve endişelendirmeye başladı. Bunun üzerine hemen araştırmaya başladım ve araştırma yaparken karşıma "Önlisans Makine" bölümü çıktı. Bu bölüm hakkında açıkçası pek fazla bilgi edinemedim, siz saygıdeğer büyüklerimden bu konuda yardım istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ekleme: Beni korkutan bir var durum, o da meslek lisesi çıkışlı olmamam ve daha önce böyle bir alanda çalışmamış olmamdır.
Meslek lisesi çıkışlı olsaydın matematik dersinde çok zorlanırdın.
Ne kadar erken bitirirsen o kadar iyi.
Sınıf birincisi olursan makina muh. geçişde yapabilirsin.

Hocam önlisanstan çok fazla şey beklememek lazım, programların arayüzünü, tool box, yeni dosya nasıl açılır, bir kaçta çizim yaptırılıyor hepsi bu. çünkü zaman kısıtlı.
tabi diploma konusunda okuldan okula değişiyor bu, İTU, ODTÜ gibi yerlerin eğitimi biraz daha ağır, odtü'den alınan diploma kurumsal özel şirketlerde hatırı daha fazla, iş bulma olasılığı artıyor.
Benim diplomalarımdan biri bilgisayar programcılığı, hepsinden azar azar vermişlerdi, C, C++, C#, 3D, java, pyhton... gerisi kişinin kendisine kalmış.
valla diplomayı alsında dışarıda kendisi neyi istiyorsa onu öğrensin.. zamanında ben o MYO bitirmiş olsaydım şu anda herşey daha farklı olurdu....

valla diplomayı alsında dışarıda kendisi neyi istiyorsa onu öğrensin.. zamanında ben o MYO bitirmiş olsaydım şu anda herşey daha farklı olurdu....

çoğu bölümün uzaktan eğitimi var, dersler çevrimiçi net üzerinden, bir ay falan okulda yüz yüze eğitim.
yaş 37diyse okunur.

çoğu bölümün uzaktan eğitimi var, dersler çevrimiçi net üzerinden, bir ay falan okulda yüz yüze eğitim.
yaş 37diyse okunur.
aynen yaş 37 gözüm kesmiyor bu saatten sonrada bir ara af çıkacak dediler sonra ses kesildi. bir kaç sene önce seçim önü aftan yararlanıyordum ama özel sektörde çalıştığım için derslere gidemem diye müracat edemedim. kaldı öyle herşey vaktinde güzel...

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri