Ölçüm cihazı

Enesacar

Üye
Katılım
16 Mar 2022
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
24
Kyorıtsu kew 6016 üretimden kalkmış onun yerine 6516bt geliyormuş, fakat kew 6016 nın ikinci elini buldum hangisini almak daha mantıklı veya önerebileceğinizi farklı bir marka var mıdır ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.Enesacar, iki model arasında bluetooth ve USB den PC bağlantı gibi öne çıkan farklar var. Çokta gerekli değilse İkinci el de iyi durumda ise fiyat performans olarak tam da iftarlık olur.
Fiyatlardan haberim yok. Fakat Kyoritsu çok iyi bir marka olmakla beraber, Fluke,CA, CEM,SONEL vs. başka markalarda var. Fiyat yönünden onlarıda araştırmakta fayda var.
 
Genellikle hangi amaç için kullanacaksınız o önemli:

1. Eğer saha da nereye toraklama çubuklarının çakılması ve/veya kaç çubukla istenen değere ulaşıp ulaşılamaması veya benzer nedenlerle kullanacaksanız 4 uçlu cihaz kullanmanızı öneririm, bu cihazlar daha önce topraklaması yapılmış yerlerin toprağını 3 uç ile ölçebiliyor.
Biz Turkcell için topraklama ve ölçüm yaparken Chauvin Arnoux CA6425 kullandık, gayet iyi bir cihaz.
Arazide hangi yöne doğru topraklama kazıklarının çakılması konusunda karar verebiliyorduk.

2. Eğer daha önce topraklaması yapılmış, özellikle sanayi bölgelerinde bu işi yapmak isterseniz (Her yer beton) Clamp (pens) tipi toprak ölçü aleti tavsiye ederim, Turkcell, yine aynı markanın CA6416 veya 17 serisini kullanıyordu, bu cihzlarla yere ölçüm kazığı çakmanıza gerek yok, kullanımı çok pratik, tabiki biraz bilgi gerektiriyor.

Size tavsiyem bu cihazların kullanım kitapçıklarına bakmanız ve ona göre almanız.
Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,534
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst