Çok sık sigorta atma sebebi

Dnzci

Üye
Katılım
24 Tem 2020
Mesajlar
15
Puanları
1
Bizim evde banyoda elektrikli termosifon var.Acaba ondan mı bilmiyorum ama evde televizyon,modem açıkken hariçten bir lamba yaksak yada fişe başka birşey taksak mesela saç kurutma makinası gibi anında sigortalar atıyor.Hatta bazan gece uyumaya gittiğimiz zaman bile buzdolabı hariç tüm cihazlar kapalıyken bile sigortalar atabiliyor.Problem nedir ve bunu ortadan kaldırmak için ne yapabiliriz?
 
Problem nedir ve bunu ortadan kaldırmak için ne yapabiliriz?
Problem nedir bu verilen bilği ile bulmak sorun .
yerinde çözüm olur .
ölçüm gerekli , tam bilğiler gerekli .
tam bilği gerekli yönlendirme olursa sorun olur .

yönlendirme ? ( kesin cevap olmalı örneğin bu prize saç kurutma makinası taktım attı .
başka ürün taktım atmadı .
veya diğer bir cihaz taktım attı gibi )

İyi bir elektrikçiye ihtiyacınız var.
 
cihazlarda kısa devre olabilir
 
Eğer banyodaki elektrikli termosifon açıksa ayrıca salon yada başka yerde herhangi bir cihaz çalıştırırsak kesin sigorta atıyor ama bazan termosifon kapalı olsa bile saç kurutma makinası yada mutfakta fırın fişi takılsa sigorta atıyor.Evin tüm elektrik sisteminde mi problem var acaba?
 
Mutfak ocak/fırın fişten çekin ve öyle deneyin. Genelde temizlik yaparken içeri sızan sulardan yapar.
 
Eğer banyodaki elektrikli termosifon açıksa ayrıca salon yada başka yerde herhangi bir cihaz çalıştırırsak kesin sigorta atıyor ama bazan termosifon kapalı olsa bile saç kurutma makinası yada mutfakta fırın fişi takılsa sigorta atıyor.Evin tüm elektrik sisteminde mi problem var acaba?

yazmış olduğunuz ürünlerin ve yerlerin siğortası bir siğortaya mı bağlı ?
yoksa ayrı ayrı siğortalar mı atıyor
yoksa siğorta dediğiniz kaçak akım rölesi olmasın .
foto yayınlayın atan nedir ve atanlar nedir ve açıklama yazısı ?
 
Termosifon fişi de (Hat buattan çekildiyse otomatı indirilip) dahil tüm elektrikli cihazlar prizden çekilip tek tek prize takılıp, tüm bu sigortaların hangi cihaz/cihazlarda atabildiği çok iyi takip edilmelidir. En son fırın için forum içinden de paylaşım yaptığım üzere; fırının topraklı fişi, ankastre bölmede, arkada kalıp görünemeyen bir topraklı prizle, çok küçük arklar yaparak temas ettiğinden dolayı, kaçak akım rölesinin sürekli atması karşısında neredeyse onu yenisiyle değiştirmeyi bile düşünmüştük. Nitekim evdeki komşu elektrikçiyle yaptığımız çok ayrıntılı incelemede, tesadüfen fırını çekip arkasındaki prize baktığımızda gelen küçük ark sesinden kaçak akım rölesinin bu nedenden attığını anlamıştım.

Elektrik konusunda yakınızdaki yetkili bir elektrikçiyi evinize davet ederek ev cihaz, makinalarında etraflı bir araştırmayı yapınız. Bu sorun ancak çok detaylı araştırmalar ve incelemelerle, bir takım deneme-yanılmalarla ortaya çıkabilir. Bizim % 100 şu cihazdandır veya % 95 mutlaka termosifondandır dememizle bu sıkıntının çözülmesi bir ölçüde havada kalmış olur, % 100 netlikle kesinlik kazanamaz. Evin tüm ıslak zeminlerinde elektriğin ek yapıldığı uzatmalı olan bazı kablo bağlantıları varsa ve bağlantıları suyla ıslanmışsa da kaçak akım rölesi ve ona bağlı olan sigorta atar.

Termosifonla ilgili kötü senaryo: Termosifonun iç rezistansı su içindeyken, rezistansın dış metal borusuna kaçak oluyorsa veya iç yalıtımı bozulmuşsa + termosifona yalnızca faz ucu kesilip nötr ve toprak ucu direk giriyorsa, nötr ve toprak arasındaki 30 mA ve üzerindeki olası kaçaklarla kaçak akım rölesi yine atabilir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Herkese cevapları için teşekkür ederim,gerçekten çok şey öğrendim.Sanırım herşeyin bağlı olduğu tek sigorta kutlusu da dahil tüm elektrik priz ve yollarını iyi bir elektrikçiye göstermem gerekecek
 
Aradan geçen sürede,bir elektrikçiye gösterdim,sigorta kutusundaki aparatlardan birinin iç teli ölmüş,yanmış..Yeni bir sigorta ekipmanı takıldı ve problem çözüldü,merak edenler için cevaplamak istedim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst