Çekmede-Bırakmada Geçikmeli Zaman Rölesi

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir sistemde plc de yazılım hatası var yazılım elimizde yok yapan arkadaş şifrelemiş online olamıyoruz. Sistemin çalışma mantığında belli koşul oluşunca plc analog çıkış 24 V ile bir minyatür röleyi çekiyor. Bu minyatür rölenin açık kontağı üzerinden invertör start kontağı çekiyor ve motor çalışıyor. Amacım plc çıkışının sürdüğü röle tetiklendiğinde belli süre enerjili kalsın ve o süre sonunda röle kontak değiştirsin. Bu Çekmede-Bırakmada Geçikmeli röle ile yapılabilirmi.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ters zaman rölesi kulanabilirsin
 
Senaryo sadece bundan ibaretse mümkün, bırakmadaki gecikme neden? sadece zamanlayıcı yeter.
 
Minyatür rölenin bobin enerjisi kesildiğinde kontak bloğu geçikmeli olarak konum değiştirsin istiyorum. Invertörün sürdüğü motor bir müddet daha çalışsın istiyorum.
 

bu linkten bakabilirsin ihtayıcına göre seçip kullanabilirsin kolay gelsin

http://berh.com.tr/multifikasyon-zaman-roleleri/Kategori2/23112013090205834.aspx?Islem=Kategori
 
Slm Bu işlemi bir zaman rolesi ve 1 röle ile rahatça yaparsın.
Plc Çıkışını minyatür röleden ayır ve harici bir röleyi Mühürlemeli olarak çektir (mühürleme Plc çıkışı kestiğinde röle nin bırakmaması için) Zaman Rölenin normalde kapalı kontağınıda Sonradan eklediğin rölenin A1 ucundan geçir ve istediğin zaman aralığına ayarla. Minyatür röleni yani makinenin kendi rölesinide sonradan eklediğin rölenin normalde açık kontağından çektir.
Fakat mevcut çıkış program içerisinde bıraktıktan sonra kullanıldıysa sistemde hatalar meydana gelebilir dikkatli olmak lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…