ÇAMAŞIR MAKİNASI SUYUNU YUMŞATMA

Katılım
1 Mar 2010
Mesajlar
230
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaşlar Biliyorsunuz bulaşık makinalarına suyu yumşatmak için tuz konuluyor. Aynı işlem çamaşır makinalarınada uygulanbilirmi. deterjandan tasarruf için ve daha iyi temiz bir yıkama olurmu? veya normal tuzu ertip 0.5 litre tuzlu su eklesek su alışında makinaya yada deniz suyu eklense yarım litre su sertliği giderilmiş olurmu aklıma böyle birşey takıldı , belkide saçma gelebir ama merak ettim, değerli ustaların bilgilerine arz olunur teşekürler. :rolleyes:
 
Biryerde yanlışınız var :) Tamam bulaşık makinesinde tuz kullanıyoruz ama suyu yumuşatmak için değil. Tuz kutusu içersinde reçine denilen kimyasal bir madde var. Bu madde suyu yumuşatmak için kullanılıyor. Tuz ise Rejenerasyon yaparak Reçineyi temizleyip tekrar kullanılır hale getiriyor. Yani tuz reçineyi temizlemek için kullanılıyor. Çamaşır makinelerinde kireçden korumak için kireç çözücü kullanıyoruz. çamaşır makineleri için reçine sistemli yumuşatma yapılır elbet ancak maliyet :)
 
parçacılarda satılan 50mm uzunluğunda metal parça var musluk ile Şebeke hortumu arasına takılıyormuş ve kalgon kullanmaya gerek kalmıyormuş.o parçanın işe yarayıp yaramadığını araştırmadım.bilen varsa.
 
Suyun yumuşaması için içerisindeki kalsiyumu (kireçi) sudan ayırmak gerekir bu işlem
suyu reçineden geçirerek veya suyu kaynatıp çökerterek sağlanır.
boru biçiminde satılanlar suyu arıtmaz sadece suyu şatlandırır ve geçtiği yere yapışmaz
ancak şartlanan su 12 saat i geçerse yine eski durumuna gelir.
 
ahnur ustama vermiş olduğu bilgiler için teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,606
Son üye
csancar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst