Çağlayan gibi

arkadaşlar bir ara öğretmenlerle ilgili bir miting olmuştu polisle çatışıp göz altına alınanların içinden hiç öğretmen çıkmamıştı

ben miting ve gövde gösterisi türü şeylerin yapımasına olumlu bakmıyorum veya yapıldığında ne için olursa olsun ne gibi bir getirisi oluyor merak ediyorum
 
biz türk insanları çok iyi niyetliyiz ve yaşanacakların bizi kaç yıl geriye götüreceğini görmüyoruz. Benim şahsi kanaatim bu iktidar 4 sene daha kalırsa, Atatürk gibi bir kurtarıcıya tekrar ihtiyacımız olacak ve ortada Türkiye Cumhuriyeti diye bir ülke kalmayacak. Bence bu iki kere iki dört gibi bir durum.
türkiye'nin başına çorap örmek isteyenler olduğunu çok insan görüyordur umarım.
 
Mehmet hocam çok karanlık bir tablo çizmisin.İçim ürperdi.Kısmen katılıyorum.Devletin temellerinden atılacak taş sayısına bağlı birazda.Nasıl olsa bir şey olmaz anlayışı ile temel taşları bir bir atılmaya devam edilirse işaret ettiğiniz noktaya gelinmesi işten değil.Bir öğrenme sürecinden geçiliyor,bazı şeylerde öğrenildi sanıyorum.Devletle bir sınama yaşandı.Bir daha tekrar edilmeyecektir sanıyorum.
Şu kadarını yazmak istiyorum.Türkiyenin içinde bulunduğu Coğrafya pasif Devleti kaldırmaz.Güçlü Devlet şart.Güçlü Ordu şart.Devletin zaafa uğradığında olacakları etrafına bakıp görecektir insanımız.Günlük ekonomik sıkıntıları gerekçesi ile verdiği avansı bitirecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu coğrafyada ilelebet payidar olması noktasında taraf olacaktır.
 
Bu ülkenin insanı öyle bir insanki ben hiç anlam veremiyorum şu ana kadar öyle bir uyutuldunuzki hiç farkında bile değilsiniz. Bizim başımızdaki hükümetin şöyle olması lazım ; Birkeresinde her sabah birşeylere zam gelmeli, %150 enflasyon olmalı, Alım gücü düşük olmalı, Zengin daha zengin fakir daha fakir olmalı, Bir gecede dolar %100 artmalı ki dışa bağımlılığımız artsın, Yabancı yatırımcıya yatırım yapması için 125 adet yerden onay aldırmalıyızki adam sıkılsın yatırım yapmasın, Yabancı yatırımcıya vergi uygulayalım, elektiği pahallı satalım sonra bu ülkede yabancı yatırımcı olmasıın. Benim görüşüm şu herkes at gözlüğü takmış cumhuriyet, laiklik başka savunucak hiç bişeyimiz kalmadı sanki...

Bu konu artık parti tartışmasına dönmeye başladı herkesin siyaseti kendinin olsun burası forum ve bizde bu ülkeyi kalkındırıcak teknik elemanlarız böyle bir tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyoum fakat artık insanlar birşeylerin farkına varmalı.
 
bundan yaklaşık 6 ay önce olsa; kaanza söylediklerin çok doğru derdim. Şimdi bakıyorum ki yabancılar 80 milyar dolarla bizim burada istedikleri gibi at oynatabiliyorlar. İş bizim kontrolümüzden çıktı ve çok yakın bir gelecekte kalkındıracak ülke kalmayacak çekincesiyle bunları yazıyorum.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
İnşallah siz haklı çıkarsınız ve bu millet bir bedel ödemek zorunda kalmaz.
 
Düşünsenize çin dünyada en hızlı büyüyen ülke çin kendisi sadece işçilik veriyor yani herkes çini örnek gösterirken yabancı yatırımcıyı ülkeden kovmanın saçma olduğu kanısındayım. Bırakın adamlar gelsin fabrika kursunlar, istihdam yaratsınlar yaptıkları herşey bu ülkede kalır. Düşünün adam otomobil fabrikası yapıyor parça üretiyor biz en geç 1 yıl içinde o parçayı yan sanayi olarak imal edip satıyoruz. Yine biz kazanıyoruz. Otomobil buna bir örnek 2. örnek tridium otomasyon sistemi için saha modüllerini şu anda bir türk firması yapıyor ve biz dünyaya otomasyon işi yapıyoruz. bu firma ontroldür. Doğan slx arabasının motoru %100 türk müdendisler tarafından tasarlanıp yapılmıştır. Bunun gibi istediğiniz kadar örnek sayabilirim.
 
Benim sormak istediğim tek bir soru var:
"Yiğiti öldür hakkını yeme" diye güzel bir sözümüz vardır Allah aşkına bu hükümet gelmeden önce bu ülke cok cok iyi bir yer cok refah bir ülke cok zengin bir ülke miydi de bu hükümet gelince bu hallere düştü yani şimdi içinde bulundugumuz durumun tek sorumlusu bu hükümet mi?Ne cabuk unuttuk bir gecede bu ülkede yasayan herkesin cebindeki paranın %50 azaldıgını ne cabuk unuttuk cumhuriyet tarihinde ilk kez polislerin bile protesto yürüyüşü yaptığını? Bu hükümet 4.5 yılda anca bu kadarını düzeltebildi ve bence yapabileceginin en iyisini yapmaya calıstı çünkü 2001 krizinden sonra en azından kriz öncesi duruma ve hatta daha iyi duruma geldik.
Evet durumuz şimdi bile cok iyi değil yine herkes iyi para kazanamıyo ama 4.5 yıl önceki durumu da düşünmek gerekir.
Şimdi yapılan ve sarf edilen cabalar ortada iken niye herkes gözüne at gözlüğü takıp niye herkes birilerinin daha söylendiği bile meçhul iki kelime lafa takılıp kalıp laiklik savunulucuguna kalkıyo?Bu ülkede Laiklik tehlikede değil ki onu koruyalım ve bunu niye sadece belli bir siyasi cephe sahipleniyo?Mitinglere katılan kişileri cıkardıgımızda niye geri kalan onlarca milyon kişi buna bir şey demiyor?
% 99 u müslüman olan bir ülkede hangi dindensin diye soruldugunda "Elhamdülillah Müslümanım" cevapı alırsınız ama o zaman neden müslümanlıgın bazı şartlarını yerine getirmeye calısan kişilere engel oluyorsunuz müslümanlık bir hoşgörü dinidir anlayış dinidir bütün bayanlara zorla başörtüsü taktıramazsınız isteyen takmayabilir ve takmayanlara da kimse bir şey demiyor zaten , niye başörtüsü takmak isteyen bayanların başları zorla açılıyo?(çarşaf giyenler farklı onlara bir şey diyemem)Biz müslüman bir ülke değilmiyiz müslümanlıgın geregi de başörtüsü takmak ise ve istemeyenler de takmayabilir ise neden takanların kini zorla açtırıyoruz ki zamanında bizimde annelerimiz anneannelerimiz takmamış mıdır ?
Bu konuda bence korkularımızı yenmemiz lazım burada da herkese özgürlük hakkı tanımamız gerek .
 
DAHA ne mitingler olacak.barzanı talabani dikkatli ol.abd unutma burası IRAK değil burası adıyla sanıyla TÜRKİYE SINIRA yaklaşa bilirsin ama içeri giremezsin...Biz tarihler boyun bir arada yasadık unutma hepimiz MEHMETİZ.
 
merhaba kardeşler..Çok güzel ve bir o kadarda çözümsüzlük dolu bir tartışma bu.İnsanlığın yaradılışı kadar eski ve yine o kadarda el üstünde tutulması gereken bir değerdir.Merak etmeyin biz türklerin temelini Osman Beyler,Fatihler,Nene hatunlar,Farabiler,Mimar sinanlar yüce dinimiz İslamla attılar.Biz bu günleri yada yakın geçmişi baz alarak ahkam kesiyoruz.Şunu hiç düşündünüzmü;peygamberimiz Hz.MUHAMMED(C.C)arabistanda zır cahillere İslamı anlatmış bitmeden,tükenmeden.Sonrada dünyaya...Biz bırakın dünyayı,bırakın arabistanı,bırakın Ebu Cehilleri kendi bir avuç insanımıza bunları anlatamıyoruz.Neden?...Çok basit,hiç birşey bilmediğimizin farkına bi türlü varamıyoruz,varmakta istemiyoruz.Ahkam kesmek bilmek değildir.Yarım yamalak konuşacağıma hiç konuşmam.Yarım imam dinden,yarım doktor candan eder hesabı yani.Bir kişiyle ne olurki hesabıyla yaşamaya devam etmek istersek inatla işte böyle bir tuhaf yaratık ortaya çıkar.Ayağını kola benzetmeye çalışırsın,böbreğini beyne..Ben senden önce kendimi düşünüyorsam,sen tarhana çorbasına kaşık çalarken ben aynı masada iskender yersem ne olmasını beklerizki daha!..Sen simit alsam eve otobüs param kalırmıyı düşünürken,ben 2 ay önce aldığım mercedesin üstüne kuş sıçmış,nasıl etsemde işçilerin SSK sından kısıpta Pontiac alsam diye düşünüyorsam..Peygamberimizin güzel bir hadisi var derki'Büyüdükce küçülünüz'Başbakan olursun,bakan olursun,öğretmen olursun,baba_anne olursun ama sevgi dolu,saygı dolu,dini bütün,adam gibi adam,kadın gibi kadın,evlat gibi evlat olabilirmisin?...Kardeşlerim,Candostlarım,Türkiyelilerim,Dindaşlarım,meslekdaşlarım şu KURANI KERİM in türkçesini bir alın okuyun.Bakın her sorunun temelinin, karşındakini anlamaya çalışmak olduğunu nasıl kolayca anlayacağız.Kendimizi anlatmadan,anlamak karşıdakini bi yapabilsek herşey bitecek inanın.Özverili olsak,yaradılan herşeyi sevsek karşılıksız,yaradandan ötürü.Görün neler oluyor,görün dereler nasıl yukarı akmaya başlıyor.Görün yerdeki çimler nasıl kavakları geçiyor.Görün,karıncalar nasıl çitalardan daha hızlı koşuyorlar.Ve görün o zaman Türkiye nasıl Türkiye oluyor!...Sağlıcakla kalın Türkiyelilerim....
 
bu konuta başka bir açıdan bakalım. cunmhuriyet mitinglerine sebeb ne idi. sebeb abd nin b.o.b başkanlarının halkı ;dindar cumhur başkanı, inananlar ve inanmayanlar,ananıda al git,1 mart teskeresi nde 60 bin abd askerlinin Türkiyenin güneydoğusuna süresiz konuşlanma isteği ve iktidarın buna ılımlı bakması daha saymakla bitmeyecek zihniyettir. kendisini müslüman diğerlerini inanamayan olarak ilan eden iktidar israilin müslümanlara yaptığı katli,amı, ırakta abd askerlerinin öldürdüğü 1 milyona yakın müslümanı ne için görmezden geliyorlar.
işte çağlayan mitinginde bende bulundum ve oarada amacımız , burada anlttığım olaylara karşılık abd ve ab nin sömürgesi olmamamk.ATATÜRK ilkeleri doğrultusunda tam bağımsızlık isteğimizdir. bu toplumu bölenler inanalar ve inanmayanlar(bülent arınç) tartışmasını başlatanlardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,449
Mesajlar
917,689
Kullanıcılar
450,389
Son üye
ciuu

Yeni konular

Geri
Üst