Somadaki üzücü Trafo Patlaması

Katılım
6 May 2013
Mesajlar
427
Puanları
31
Yaş
35
Konum
Bursa
Öncelikle herkese selamları sunuyorum ve tüm Türkiyemin başı sağolsun diyorum...
Arkadaşlar benim dün akşamdan beri düşündüğüm yetkililerin üst düzeyde denetimlerini gerçekleştiriyorduk dedikleri bi madende (bölgede) böylesi bi trafonun patlama sebepleri ne yada neler olabilir sizce.
madenci yakınlarına baş sağlığı sabır dileklerimi sunuyorum
Allah yardımcıları olsun...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Trafo patlaması filan yok. CO VE CO2 Gaz çıkışı ve birikmesi olmuş
 
Üzüntüyü kelimelerle anlatmak imkansız.Allah vefat edenlere rahmet ve mağfiret etsin.Hepimizin başı sağ olsun.
 
Allah rahmet eylesin, yakinlarinin basi sagolsun.
Benim merak ettigim her madende bu trafolar maden icinde mi bulunur?
Gerilim dusumunu onlemek icin tuketim noktasina en yakin olmasi tabiki gereklidir ama baska yolu yok mudur bunun?
 
Allah rahmet eylesin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.
 
Trafonunun konumunda bence sıkıntı yok sıkıntı bence bu trafonun hangi şartlar altında çalıştığı bakımlarının temizliğinin ne derece yapıldığı en önemliside böyle elektrik olan bi trafo odasında hatta bu madenin içersinde otomasyonel yangın söndürme sisteminin olmamasıdır.Yangın söndürme sistemi olsa idi bu durum faciayla sonuçlanmazdı.
ben tamamıyla ihmalkarlığın sonucu olarak görüyorum bu durumu.
 
Bir ay once manisa milletvekili maden ocaklarindaki sorunlari dile getirip meclis gundemine alinmasi icin kursuye cikiyor ve meclis reddediyor. Sonrasi malum.. allahim oncelikle yakinlarina ve tum turkiyeye sabir versin.
 
Bir yerde yangın çıktığında, ilk ortaya atılan iddia genelde, elektrik tesisatından kaynaklandığı yönünde oluyor. Panonun yanındaki duvarlarda duman izi bile yokken, panodan kaynaklandı diye iddialar da ortaya atabiliyorlar. Kesin bir bilirkişi incelemesi gerek.

Teknik bir konunun ise (insani boyutu tamamen başka bir yana), siyasete alet edilmesi tamamen uygunsuz. Tabî eğer, bazı kişilerin bu denetimleri usulsüz yöntemlerle ve hatta siyasi bazı yetkilerini kullanarak gerçeğe aykırı bir şekilde yaptırdığı iddiası yoksa. Öyle bir durum olmaması durumu için, herhangi bir işletmenin tüm teknik konularında sorumluk sahipleri bellidir. Tabî bazı kazalar doğrudan insan hatasından da kaynaklanabiliyor. Bilirkişi raporu beklenmeli.
 
böyle yerlerde trafo ve panoların exproof olması zorunluluğu var mıdır acaba ?

Sayın ttkatim burada (https://www.kontrolkalemi.com/forum/serbest-konular/91291-soma-maden-kazasi.html) cevap vermiş:
19 EYLÜL 2013 PERŞEMBE RESMİ GAZETE SAYI:28770MADEN İŞYERLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ madde 2.1.6.ya göre

Yeraltı ocaklarında kullanılacak ekipman ve tesisatlar ile bu tip madenlerin grizu gazı ve/veya yanıcı tozlar tarafından muhtemel tehlike oluşturabilecek yerüstü tesislerinde kullanılan parçalar 30/12/2006 tarihli ve 26392 4 üncü mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Muhtemel Patlayıcı Ortamda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmelik (94/9/AT)’te belirtilen I. Grup Teçhizat kategorisine uygun olmalıdır.

 
Son düzenleme:
Anlamadığım şey şu maden ocağı burası neden trafo yerin altına konulmuş zorunlumudur. başka çıkar yol yokmuydu da bu trafo madenin içerisine konuldu herne olursa olsun ister gerilim düşümü ister başka birşey ben saçma anlamsız buluyorum bir trafonun orada olmasını . neden ya neden orda tek çıkar yol bumu yani illa ki oradamı olmalı konuşmak neyi değiştirir gidenleri gerimi getirir. Daha en iyi maden ocağımız buymuş sözde örnek yer nerede hani . cıkamadı yüzlerce insan bir tadibikat yapılmadımı bir plan program yokmuydu bir hesabı yokmuydu nedesek boş. Başımız sağ olsun Allah gidenlere Rahmet eylesin mekanları cennet olsun . Kalanlara da sbır nasip etsin .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,797
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst