elektrik üretmek

ykara

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
30
Puanları
1
??? Önce herkese merhaba. Olurmu olmazmı bilmem ama kafama takıldı fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Bilindiği gibi 1 kw lık bir elektrik motorunun döndürdüğü hidrolik bir pompanın oluşturduğu basınç ile tonlarca yük kontrol edilebilmekte.
Buna dayanaraktan bir hidrolik pompanın ucunda bağlı olan boruya küçük pervaneciklerle bağlı (atıyaorum 10 adet ) elektrik tirbünü koysak ve oluşan gücü toplasak. 1 kw lık gücü geçebilirmiyiz. ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Tebrikler Güzel soru
 
geçemeyiz . çünki enerji vardan yok yoktan var edilemez. nedense aklıma krikolar yardımı ile uçak uçuran mühendisler geldi!!!!!!!
 
Mutlaka kayıplar olacaktır.Bir de şu var,hidrolik ile basıncı artırıyorsunuz sadce ama o kadar büyük hızlar olmuyor.
Yine de biz tutmayalım seni :)
Hani demiş ya birisi ben yaptım oldu diye.Olmaz olmaz denen şeyler şimdi teknolojik olarak hurda bile oldu.Bakarsın olur ;)
 
alabileceğin en buyuk guc 1 kw tır. Oda ideal bir dunya olduğunu varsayarak(öyle bir dünya yok).Temel kural "giren her zaman cıkana eşittir". giren 1 kw =cıkan (atıyorum)0.85 kw lık guc+surtunme+ısı.
 
Fena fikir değil aslında :)

Ama ne yazıkki mümkün değil, en azından şimdilik

iyi paylaşımlar
 
Ben de olmaz diyorum. Bu iş hidrolikle yada motor gereratör akuplasyonu ile olmaz.
Lakin ykara isimli üye arkadaş bu konuyu açtığı için küçük bir ilavem olacak: Temeli Nevton fiziğine dayanan hesaplamalar, formüller ve tanımların her türlü fiziksel olayı yeterince izah edemediği bir gerçektir. Bilimin ilerlemesi, modern ölçüm cihazları, deneysel ve gözlemsel olanakların artması .... birçok konuda klasik fiziğin yetersiz geldiğini ortaya koymuştur. Kuanatum teorileri gibi başka yöntemlerle bazı konular açıklanmaya çalışılmaktadır.
Atomun içine girildikçe Özellikle iş, güç, enerji ve kuvvet tanımları yeni boyutlar kazanmaya başlamıştır. Hepimizin bildiğikendi enerjisini üreten bir sistemin imkansız olduğu teorisi de günümüzde tartışılır hale gelmiştir. Çünki atom ve atom altı parçacıklar (yada mikro/makro boyuttaki kozmik sistemler) bu teorinin ispatı noktasında ciddi soru işaretleri ortaya koymaktadır.
Ben de klasik fiziğin amansız bir savunucusu olarak her türlü devir daim makinası yaklaşımına olamaz gözüyle bakıyordum. Son zamanlarda (belki enerji darboğazından etkilendim belki de yeni buluş ve gözlemler fikrimi değiştirdi) enerji ile ilgili gerek verimlilik, gerek yeni enerji kaynakları gerekse enerji üreten yeni sistemler konusunda bir umut ve bekleyiş içinde olduğumu itiraf etmeliyim.

Birde kişisel inancımı eklemek istiyorum: Madde veya enerjinin yoktan var edilmesi imkansızdır. Dini açıdan da böyle görüyorum. Ancak var olanların kullanılması yada dönüştürülmesi mümkün olabilmelidir. Bir tek atomun parçacıklarını bir arda tutan enerji nedir ne kadardır? Yada güneş sistemini kendi ekseninde döndüren enerji nedir ne kadardır? ... Acaba bu gün tüm dünyada insanlığın üretiği bilmem kaç TERAWATT gücünde enerji ile dünyayı kendi ekseninde ne kadar döndürebiliriz? Yada güneşi kaç dakika yakabiliriz? ...
Arkadaşımızın sorusunun temelinde hepimizin hissettiği bu muazzam enerjinin yattığını düşünüyorum. Bizim için sonsuz sayılabilecek bir enerji kaynağının (kaynaklarının) döngülerinin arayışı hiç bitmeyecektir. Çünki bu tip teorilerin ispatı ancak olmayana ergi yöntemi ile mümkündür. İnsanlık var olduğu sürece mümkün yada imkansıza erişmek için uğraşacaktır....
 
Sn.edremit oldukca güzel bir yaklaşım

Yıllardır bende şunun hayalini kurarım sürekli kutub değiştiren bir mıknatıs doğada olsa idi sadece üzerine sarılan bir bobin ile sürekli enerji elde edilirdi...

ve sizinde dediğiniz gibi kafama takılan şu olay (Ne yazık ki bunun hala net bir cevabını bulamadım) elektron atom etrafında neden sürekli yörüngesini koruyarak döner, neden yapışmaz neden uzaklaşmaz. arkadaşımızın sorusuna şimdilik hayır dediğimize göre gelin bu konuyu bu tarz yönlerde kafamıza takılan sorular için zemin olarak kullanalım.

bu tarz araştırma sonuçları hep klasik evaplarla sonlanıyor nereye baksanız hep klasik tanımlamalar.

iyi paylaşımlar
 
Dünya sürekli dönüyor.Al sana doğal hareketli kutuplu mıknatıs.Sar etrafına bir bobin üret bu kıyağımı da unutma :)
ciddi ciddi ben dünyanın manyetik alanından yararlanıp elektrik üretmeyi düşünmüşümdür.Zaten bildiğim bu konuda araştırma da yapılıyor.Bir de yıldırımı depolayıp kullanmak düşünülüyor sanırım.Ama bu konuda hiç araştırmam olmadı.
Fizik kurallarını boşvermekten yanayım ben.Dönüştürmeyi bilirseniz her şey olur.Mesela adam küçücük atomu patlatıp,ısıya dönüştürüp elektrik üretiyor.Soğutma ya da güvenlik önlemlerini yok sayarsak,bu iş için ne kadar enerji harcanıyor ve karşılığında ne kadar enerji alınıyor?Siz burada sadece enerji açığa çıkarma işlemini tetikkliyorsunuz.Gerisini atomun doğal yapısı(ya da varediliş özellikleri) hallediyor.Galiba sayın edremitin de bahsettiği gibi en optimim ve verimli yöntemi bulmakta iş.
Bu arada konunun dışına özür dileyerek çıkıyorum ve size biraz saçma biraz da komik verimli bir elektrik üretme dönüşümü yapayım.Bir note book az bir enerji ile çalıştırılır.Bu notebookla PLC programı yazılır.Karşılığında 800 ytl alınır.Bu 800 ytl ile de yaklaşık 5000 kw 3 faz elektrik satın alınabilir :)
 
Bir note book az bir enerji ile çalıştırılır.Bu notebookla PLC programı yazılır.Karşılığında 800 ytl alınır.Bu 800 ytl ile de yaklaşık 5000 kw 3 faz elektrik satın alınabilir

Sn.m-usta-fa kesinlikle çok yaratıcısın :) harika

iyi paylaşımlar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst