yapılan topraklamaların kontrolü neden 1 yıldır?

AD_EM

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
16 Eki 2007
Mesajlar
1,790
Puanları
281
Yapılan topraklamaların 1 yılda bir kontrolünün yapılması gerektiği ile ilgili kafama takılan konu şudur.

Kontroller neden 1 yılda bir yapılmalıdır? Bilimsel dayanağı nedir?(O böyle diyor bu böyle diyor şeklinde açıklama olmasın lütfen! yapacağınız atıf yönetmeliğe de dayanmasın. çünkü burada yönetmeliğin kuralını da sorgulamış oluyorum.), teorik ve pratik gerekçesi nedir? bu konuda yazılmış tezler var mıdır? yurtdışı uygulamaları nedir? nasıldır?

saygılar...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ben aslında sağlamlık kontrolü olarak düşünüyorum. topraklama sitemi her ne kadar önemli bir sistem olsada kalitesi düşük malzeme seçiminden ve basit işçilikten dolayı istenilen teknikten uzak olduğunu söyleyebilirim. zaten toprağın asitin etkisinden dolayı bir süre sonra bozulmaya başlayacaktır. yıllara göre kontrolü yapılır ona göre malzeme ilave edilip edilmeyeceği karar verilir. bu sadece topraklama ile ilgili değil asansörlerin; trafoların jeneratörlerin bile yıllık kontrolleri vardır. bugün aldığınız arabanın her 10,000 km de 1 bakımını yaparsınız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst