Dönen aksam için yardım...

ras58

Üye
Katılım
1 Ara 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar ben duvara gömülü bir şekilde bir çevçeve yapmak istiyorum bunun arka kısmına bir başka resim yapıştırarak.Masam daki butona bastığımda konum değiştirmesini istiyorum.Çizimlerimi halletim yanlız dönen aksamın programı ve nasıl döndüreceğim kısmında takılı kaldım bana yartdımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler...:confused:
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kardeş küçük 12v dc küçük güçlü bir motor ile bunu yapabilirsin. çok amatörce bir fikir ama yine de paylaşmak istedim. eğer dışarılarda olan reklam panolarındaki gibi bir kaç resmi ard arda yapıştırıp sıra ile göstermek istersen iki tane dönen mili alt alta boy bu millerin üstünden resimleri geçir. bu millerden bir tanesine motor bağla yada statoru dönen bir motor al. hem motor hem de mil görevi görür.
 
tam anlayamadım bunu bir şema şeklinde anlata bilirmisiniz zahmet olmazsa.Fikir içinde teşekkürler.
 
kardeş arabanın krank mili ile şarj dinamosu arasında kayış varya aynı onun gibi bir tane döndüren bir tane de dönen mil. ikisi de aralarında istediğin kadar boşluk bıraktıktan sonra alt alta olacak. sen kayış yerine ard arda yapıştırdığın resimleri takacaksın. bu millerden bir tanesine minik bir dc motor tak veya direk statoru hareketli bir motor mil yerine tak.
 
Herkese merhaba. Sayın ras58 öncelikle neye göre kime göre iki resim bunu anlayamadım. :)) neyse resimlerin normal resimler olduğunu kabul ederek,(kafamdan geçenleri vesvese olarak yorumluyorum:)) )basit bi devreyle bunu sağlayabilirsin.Sayın mustafatemel 5885 mekanik aksamla ilgili genel olarak fikir vermiş zaten elektrik aksamına gelince sana bir swiç bir röle ve haliyle bir start butonu yeterli.Rölenin bir açık kontağıyla motoru komuta edersin birini de butonun mühürlemesi yaparsın.Swiçin ortak ucundan rölenin bobinine,diğer uçlarınıda köprüleyip buton çıkışına bağladın mı tamamdır.Tabi dönen bantın resim üst hizalarına gelecek şekilde swiçe konum değiştirtecek iki basit aparat monte etmen gerekli.Swiç devreyi açtığı an bant durmaya bilir,gerginliği iyi ayarlarsan bunu da çözersin herhalde,olmadı devir hızını ayarlarsın,yine olmadı her swiç durdurma anında motora ters artı eksi uygulayan bir devre ilave edebilirsin,o da olmadı elinle falan tut ne bilim ben hallet işte:)) kolay gelsin saygılarımla.

Sayın ras58 mekanik aksamla ilgili de size 2 çubuk,4 rulman,fotoğrafları üzerine tutturacağınız kumaştan yada lastikten (yada başka bişeyden:) bir bant,tabi bütün bunları üzerine tutturacağınız bir çerçeve yeterli.Bulabileceğiniz en küçük dc motorun milini çubuklardan birine tutturun olay tamam. Kolay gelsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çok saol hocam fikrine sağlık.öle resimlerdeart niyet aramaya gerek yok duvarda sevgilimin resmivar diğer kız arkadaşım gelince bir anda onun resmine geçerken yakalanıyorum ondan böyle bi sistemdüşündüm.:)
 
çok saol hocam fikrine sağlık.öle resimlerdeart niyet aramaya gerek yok duvarda sevgilimin resmivar diğer kız arkadaşım gelince bir anda onun resmine geçerken yakalanıyorum ondan böyle bi sistemdüşündüm.:)

güzel fikir bence yapıp patentini almalısın:) çok satarsın müşterin hazır :D
 
arkadaşım bu iş için sana 2 adet polyamit mil eğer aradaki mesafe uzun olmayacaksa resimi gerdirip kayış olarak kullanabilirsin böylece dişli mekanizmasından kurtulursun ayrıca küçük güçte bir motor işini görür birde bir adet swiç işini görecektir... bu sistemi bant sistemlerini düşünerek yapabilirsin... piyasada bu tip resim çerçeveleri var ama duvara gömülü tiplerden değil milyoncularda vardır ama el emeği göz nuru olması ayrı bir zevk sana projende kolay gelsin
 
Aman dikkat ras58 kardeşim;

Sistemi kurarken elektrik kesilmelerini de dikkate al, bir akü ekle.
Yoksa misafirin resimleri çift görebilir.
Sevgilerle.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst