Makinenin Tarihçesi

kenan17

Üye
Katılım
24 Eyl 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Benden makinenin tarihçesi konusu werildi ve vize puanı sayılacak ama bulamıyorum bi türlü yardım ederseniz sewinirim. :)
 
Benim bildiğim,daha insanlığın ilk başında taşların yontulup ilk basit aletlerin yapılması,tekerleğin keşfi,ağır blokların ince yuvarlak odunların üstündeki hareketi(Aslında makaralı rulmanların daha sonra temeli için bu konu ilham olmuştur),ilk basit makaralarla yüklerin daha yükseğe çıkarılması,vb. basit aletler makinanın tarihçesini oluşturmakta.Zaten wikipedia ansiklopedi de dikkat ederseniz bu konularla ilgili olarak, tarihçesine çok güzel de değinilmiştir.Kaldıraç,palanga,su çıkrığı,takoz vb. buluşlar hep makinanın temelini oluşturmuştur.Tükenmez kalemini(Açmalı-kapamalı olanının); bize gelen mak.prof.ürü beyefendi, daha ilk dersinde, ilk basit makinalardan biri, lütfen basit bir nesne gibi görmeyin diyerek,ilgimizi bir güzel de çekmişti doğrusu,sağolsun.

Machine - Wikipedia, the free encyclopedia/History/Machine elements/Mechanism/Controllers/Machine design/Types and related components kısımlarından makinenin tarihçesinden başlayıp,daha sonra;

Outline of machines - Wikipedia, the free encyclopedia/Types of machines and automated devices kısımlarında daha ileri makinelere geçiş yaparak ödevde, makina sistemlerini yavaş yavaş genişleteceksiniz.
(Örneğin arşimet burgusu,ilk buhar makineleri,otto,dizel motorları,stirling motoru,ilk devri daim pompası,vakum pompası,emme-basma tulumbalar,ilk taşıyıcı konveyörler,ilk elektrik makinaları,ilk basit saatlar vb. buluşları bir sistematik içinde tarihe dayandırıp anlatacaksınız.Daha sonrasında, günümüzdeki olanlarını, otomatlar(Vending machine),atm'ler,robotlar,cnc,nc,laser tezgahları vb. son teknolojik örnekleriyle tamamlayacaksınız.Kolay gibi görünmeyebilir,ancak bunu yapmak,yalnız sizin gibi makina mesleğini seçenler için değil,herkes için zevkle tamamlanabilecek bir uğraş mahiyetinde görünmektedir)

Makinalar olmasa hayatımız çok zor geçer ve pek çok zor işi yapmamız imkansız hale gelebilirdi hiç şüphesiz.İnsanı hayvandan ayırt eden en büyük hazinedir zekası.Bu üstün farklılığı sayesinde insanoğlu basit aletlerden başlayıp,uzay araçlarına,havada uçan trenlere kadar birçok yapılmazı başarıyla yaparak doğaya hükmedebilmesini bilmiştir.

Bu ilkeler dahilinde, yani insanın ilk basit aletlerle tanışmasından başlayarak,basitten karmaşığa doğru makine sistemlerinin bir tarihçesini bir sistematik içinde sunabilen bir ödev yaparak, makinanın ne olduğunu hiç duymamış,anlamakta zorluk çeken kişileri bile aydınlatacak şekilde bu ödevinizi tamamlamak durumundasınız.Mantıklı olan şekli bence bu şekildedir.Başka yabancı kaynaklar veya eserlerle örnekleri ne kadar çoğaltarak giderseniz, her halde o kadar iyi olacaktır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst