Zaman ayarlı kümes kapısı

dgnb26

Üye
Katılım
29 Mar 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
47
TavUkların olduğu kümesi sabah belli bir saate açılıp belli bir saate kapanmasını sağlayan 12v motor ile çalışan devre için gerekli malzemelerin ve bağlantı şeması hakkında yardımlarınızı istiyorum biraz araştırdım sınır anahtarı ve kutup değiştirici kontaktör yardımıyla olduğunu sanıyorum zaman saatini seçerken nelere dikkat etmem gerekir bana yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şema işi kolay ama tavukların hepsi içeri girmeden kapı kapanır sa Tavuklar dışarıda kalır bence elektronik de girmeli bu işin içine kaç tane tavuk var ise o sayıya ulaşıldında kapı kapanması birde 2 kademeli ğiriş kapısı yapılsa daha güvenli olur bence ilk kapıya tavukların birikir sonra ikinci kapı açılırken birinci kapı kapanır Tavuklar dışarıya çıkmasını önlemiş olursunuz birde zamanında gelmeyen tavuk lar gireceği zaman içerdikler kaçmaz hareket sensörleri kapıda yavaş açılıp kapanması tavuk lar açısından iyi olur kapı ev kapısı gibi dışardan içeriye dogru parelel bir şekilde olursa projenin 100 de 100 güvenli olur
 
Son düzenleme:
açmak kolay da kapatmak zor. giyodin gibi işlevi olmasın bu kapının.
 
Hava kararirken 10 dakikada toparlanıp hepsi girer. Dışarıda kalan ise artık girmeyecek demektir.
 
Günün uzayıp kisalmasina uyumlu saat olacak. Fotosel rölesini denemek gerek . çalışsa bile riskli olur. Hava rutubetli ise. Cikis verebiliyor.
 
Dtr 10 t bu işi çözerde dışarıda kalan tavukları ne yapacak onu bilmiyorum :D
 
akşam ezanı okunduktan sonra hepsi giriyor bi 15 dk geçikme sorun değil şemayı çizip malzemeleri toparlarsak hemen başlayabilirim kalanlarda çatı arasına artık :)
 
1 tavuk girerken diger tavukta cikabilir boyle bir sorunda var :)
 
Astronomik zaman röleleri uygun bu iş için. Hava karardıktan kaç dakika sonra veya önce kapanacağı da ayarlanabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
914,989
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst