YY çalışan motor ile yıldız üçgen çalışan motor arasındaki fark nedir ?

arkadaşlar konuya tam hakim deyilim detaylı bilgi bendede yok yalnız yıldız yıldız motor var sargıda yıldız yıldız 100 KW lıt soğutma kulesi pasma pompası kumanda sistemi yıldız üçgen gibi motor bağlantısıda ücgen şekilde olay sargıda ilk önce tek yıldız yol aldıktan sonra yıldız yıldız devam ediyor devir hızı yüksek motor en az 15_20 yıllık var o zaman yabancılar bu şekil üretmişler bir bildikleri var motorlar sisteme dik olarak konuyor bakımıda çok zor elimizde 4 adet vardı 3 tanesi yandı 1 adet kaldı oda çalışmıyor kule eskidi yeni kule yapıldı ve şu an normal motorlarla çalışıyor kolay gelsin
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Başka bir konuda daha yazdım ama net bir cevap alamadım söylenildiği gibi bir motor var işletmemizde YY bağlamada 1750 d/dk yazıyor üzerinde ayrıca Y 3gen işareti var o zamanda motor devri 1500 d/dk yazıyor.Ben bunun ne demek oldugunu anlamadım ayrıca düşük devir olan da güç değeride az motor ütüleme makinesinde kullanılıyor paslanmaz çelik için saygılar.
 
slm arkadaşlar yy motor özel baglantılı bir mototdur sargı sıradan bir tam galıp 1500 devir sargısı gibidir ama baglantısı farklıdır ben sardım baglantısını yaptım çalıştırdım okadarda zor degil bana göre sıradan bir komresör motoru genelde sogutma simtemlerinde kullanılır

slm soycul arkadaşım sen burda arkadaşları test ediyosun aklınca motor uçlarını degişik baglarsan motor çalışmaz örnek u1 v1 w1 u2 v2 w2 bunları kara düzen baglarsan motor çalışmaz u1 u2 ucuyla birleşecek digerleride aynı şekilde baglanacak oldumu soycul arkadaşım hoşcakal
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bu motorun faz bobinleri ikiye bölünmüştür.birinci bölümde ikinci bölümde ayrı ayrı yıldız bağlıdır kalkışta birinci yıldız bağlı bobinler devreye girer motor yol aldıktan sonra ikinci yıdız bağlı gurup paralel baglantıya geyçerek yy olarak çalışır. selamlar.
 
merhaba arkadaşlar benimde bu konuya biraz katkım olsun derim benim bildiğim kadarı ile bu motarlar çift devirli olup yıldız yıldız çalısır ilk kalkışta sisteme zarar vermemesi için düşük devirde kalkar ayarlanan zaman sonrası yüksek devire geçer sebebi ise birden bire yüksek devirle çalıştırılacak olursa hem fazla akım çeker hemde bağlı alduğu komsörde hasar verebilir bunun için çift devirli motor kullanılır.yıldiz üçgen motorlarda ise sargılar kalkışta seri bağlı yani yıldız bağlı olarak kalkar belli bir müddet sonra parelel bağlanır ve üçgen olur buda devreden fazla akım çekilmemesi için bu sistem kullanılır.
 
1. Y ile 2. Y sargısına aynı fazları vermezseniz kısa devre olmaz. manyetik alanda zıtlaşma olur. Gözle görünen olay motor milini kitler. Sanırım uzun süre devam edersede ısınma ve yanma olur sargılarda. Son neticede kısa devreye gider.
 
7.5 kw lik motoru yani hava kompresorü motoru nasıl baglarım....
 
bu tip motorlar arkadaşın dediği gibi soğutma sistemlerinde yeni dönemde daha çok kullanılmıştır bende bu motorlardan tam 10 adet var hepside yy çalışmaktadır 2 adet kontaktör kullanılımaktadır sargı yönlerine kesinlikle dikkat edilmelidir yoksa kısa devre oluşur
 
YY motor nasil baglamaliyim okudum yazdiklariniizi amaa detayli anlatirsaniz sevirim
 
sayın avast, olayı şöyle düşünürseniz daha kolay olur 2 farklı yıldız çalışan motoru 2 sn aralıkla devreye alıyorsunuz. ancak bu 2 motorun sargıları tek bir motor gövdesinin içinde. dikkat etmeniz gereken de şu uçlara bağlanacak fazların sıralaması kesinlikle aynı olmalı. yani 2 adet kontaktörünüz var. 1. kontaktörle 1. Y sargılı motoru çalıştırıp hemen ardından 2. kontaktörle 2. Y sargılı motoru devreye alıyorsunuz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst