Yurt dışında iş imkanı

zanax

Üye
Katılım
26 Haz 2011
Mesajlar
156
Puanları
1
Yaş
44
s.a arkadaşlar ben meslek lisesi elektrik elektronik mezunuyum . Yurt dışında özellikl avrupa ülkelerinde teknik elemanlara büyük öenm ve ihtiyaç duyuluyır. Bus ebeple yurt dışında özellikle çin japonya tayvan gibi ülkelerde nasıl çalışır şartları işş imkanları nelerdir acaba ?????
 
koskoca forumda bilen bir allahın kulu yok mu ????? :( :( :(
 
çin japonya ve tayvan da nüfusun zaten kalabalık olduğu yerlerde, bir de dillerinin zorluğunu göz önüne alırsak, iş bulmanız zor, ayrıca oralarda teknik eleman sıkıntısı çekildiğini hiç duymadım, ama avrupa için bu dediğiniz doğru, özellikle sosyal bilimlere yönelen avrupada teknik eleman açığı fazla olduğu için bu ihtiyaç genelde asya ülkesinden gelen insanlarla kapatılıyor, şuraya bi bak yinede: Jooble - searching jobs around the world
 
öncelikle cevabın için tşk ederim hocam evet haklısın oralarda nüfüs zaten kalabalık ama benimd emek istediğim zaten teknolojinini merkezi orası sony panosonic , casıo vs.... markalar hep japon asus mesela tayvan malı onun için orda çalışmak istiyorum ... :(
 
Bu tür işler çok ayaküstü olabilecek şeyler değil sanıyorum. Benim bir arkadaşım Kanada'ya gitti. Elektrik Mühendisi. Burda bir profesyoneldi. Ama oraya gidince 2 yıl stajer benzeri bir pozisyonda çalıştı.
Yani Türkiye de falanca mezuniyete sahip olmak başka yerde çok işe yaramayabiliyor, yani senin aradığın iş tarzı işlerde.

İşi mecburen yabancı iş sitelerinin ilanlarından bulacaksın. Dolayısıyla en az iyi derecede İngilizce şart. Arkasından adamları konunda hertürlü uluslararası standartlar konusunda donanımlı olduğuna inandıracaksın. Sonra yasal olarak gider ve çalışabilirsin diye düşünüyorum.

Ya da diğer yol, cebine biraz para koyacaksın, turist olarak istediğin ülkeye gideceksin. Bir şekilde yasal olmayan yollarla iş arayacaksın, çevre edineceksin vs...
 
vay anasını yin kaldık mı burdakipiyasanın eline :( ????
 
iranda konut işinde çalışmayı düşünürseniz sizi yönlendire bilirim
 
detaylar nedir hocam konuyu biraz daha açarsanız iyi olur ... ??? konut derken inşaat elektrik tesisasıtı mı ???
 
Merhaba Arkadasim,
eger Avrupa ülkeleri deseydin hic tavsiye etmezdim, ben 8 senedir Almanyadayim. Elektrik teknikeriyim ama kafama göre bir is hala bulamadim, ancak tesisatci olabilirsin eger sansin yaver giderse.
Ayrica dil problemin olacak, irkcilik özellikle Türk düsmanligindan bahsetmeye bile gerek yok. Her calistigin isyerinde bir Nazi denk gelir mutlaka.

Uzakdogu ülkeleri nispeten daha iyidir diye düsünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst