yolda kalmayan elektrikli araba.

Merhabalar. Aşağıda akülü bir mini golf aracı görüyorsunuz. Herhangi bir siteden alıntıdır. Ürünün taşıma kapasitesi 450 kg iki kişilik bir araç. Birde şase ağırlığı var ama kaç kg olduğu yazmamış. Daha önce bu tür cihazlarla az çok uğraşmışlığım var aşağı yukarı kendisinide 450 - 500 kg diyebiliriz.

Teknik özelliklere gelince görüldüğü üzere motor gücü 3 kW maksimum hız 30 km ve yaklaşık tam kapasitede 800 kg yükü hareket ettirebilecektir. Tabi bu verdiğim değerler kesin değerler değil. Ayrıca yaptığı hız olarak 30 km saat hızını göz önünde bulundurmak lazım.

Kıyas yapabilmek amacıyla ekledim. Kolay gelsin.

Golf.png
 
evet bu araçları ınceledim. o yuzden bı umut kaynagı daha oldu. şaft durumu da gücü ve aktarımı degısıtırıyor. artık geriye motor bulup deneyip görme işi kaldı.
 
Bence hedefiniz en az mümkünse 5 kW bir motor kullanın. Neden derseniz şase ağırlığınızdan dolayı en az 5 kW öneririm. Ve hız konusuda çok yüksek hızlara çıkamazsınız dediğiniz gibi kısa mesafe ev bahçe arası gibi değerlendirilebilir.

Şu projeyide incelemenizi öneririm. Her kaynak ayrı bir bilgidir. Bu projedede fiat biss kullanılmış şase ağırlığını 400 kg civarına kadar düşürmüşler. Ve motor olarak 10 kW motor kullanılmış.

Görmediyseniz daha önce inceleyin derim.

http://www.aytekinguclu.com/elektrikli-araba/
 
bende aynen düşündüğünüz gibi yapmayı planlıyorum. min 3. kw lık motor dusunuyorum. aytekin beyin yaptıgı projeyı de ınceledım. gaz pedalını da aynı onda olandan almayı düşünüyorum. motor oraya 10 kw yazmıslar ama 5 kw lık mış o motor. imkanlar el verdiği müddetçe büyük motor kullanmaya çalışacağım. çok teşekkürler
 
merhaba konuya uzaktan dahil oluyorum.

fırçasız motor kullanmak tam bir avantaj ancak forklift motorları yüksek tork gücü için ayarlanmıştır yani, bu durumda 3kw lık bile olsa farazi konuşuyorum bence çok çok yardımcı olucaktır tabi eksi yanı bir forkliftte ortalama 12 akü olması yani ağırlık her halü ve karda fazla olucak motor ve gaz pedalı kontrolü bi bilgi isterseniz eğer araya bir tane emerson frekans ayarlayıcı koyun codesys te yazdığınız bir programla analog bilgiyi yani gaza basmayı işleyip motorun hızını kontrol edebilme şansınız olucak ayrıca bu motor sürücüsü ile şarj devresini üstünden geçirime imkanınız bile olabilir yani dengeleme için ayrıca bahsi geçen motor sürücüsü boyu ve ağırlık olarak gayet uygun çok merak ediyorum inşallah güzel bir çalışma ortaya çıkıcaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst