yolda kalmayan elektrikli araba.

tamamdır. şimdi anlasıldı olay. çok teşekkürler.
 
Kardeş hevesini kırmak istemem fakat bu öyle 3-5 kw ile olacak iş değil.En az 20-30 kw motor lazım.Bu motorun sürücüsünüde öyle benim diyen bir elektronikçi yapamaz diye düşünüyorum.Hazır sistemlere bakman daha mantıklı.30 kw tı besleyecek akü grubunu
da hesapla ağırlık ve maliyet olarak.Bu akülerin şarj kontrolüde olacak vs.vs.
Allah kolaylık versin.
 
heves kırılmaz ustam sıkıntı yok :) ama şimdi 250 wattlık sarjlı motorlar var . 90 100 kılo taşıyabılıyor motor dahıl. 1000watt 500-600 kg arabayı hareket ettirir ama güçlü olarak 3kw tam olarak işimi görür gibi. hatta ben 3 kw bile yapmayı dusunmuyorum. 2 kw lık elektrikli forklift motoru bakıyom su anda. Yapılan orneklere baktıgımız zamanda 3 5 kw ile yapılmıs araçlar mevcut.
 
aklıma bi şey daha geldi :) 3 kw lik jenarator var elimde . bu jenaratoru dırek motora 2 3 kw lık motora baglasam ... akü flan derdi olamayacak . saatte 1 lt yaksa bile max 5 tl olsun hadi. güzel fikir :)
 
Mantıklı değil dostum,

İlk önce hareket enerjisini elektrik enerjisine dönüştür sonra yine elektrik enerjisini hareket enerjisine dönüştür bu tamamen mantıksız. Arada verim kayıpları olacak ve daha zor olacak.

Araçlarda zaten içten yanmalı motor kullanılıyor. Hareket enerjisi elde dilip aktarma ile tekere iletiliyor. Siz bu sistemin arasına birde elektrik enerjisine dönüştürüp tekrar harekete dönüştürmenizde hiçbir fayda olmaz.
 
evet mutlaka enerjı kaybı olacaktır. o zaman bunu ek olarak şarjın bitmesi durumunda acil yardım olarak kullanayım en iyisi :) araba pick up zaten kasaya atarım uzun yola gitcegımde. şarj bitti mi yolda kalmaktan iyidir.
 
aracımın normal benzinli motorunun gücü 53 kw . bakın benım kullanacagım motor forklift motorudur. yada buna benzer bi şey. 2,2 kw motor buldum ama fırçalı o yuzden almadım. 53 kw motor takıp da arabam yük çeksin hızlı gitsin istemiyorum zaten. beni evden bahçeye götürüp getirsin yeter.
 
Aracınızın şase ağırlığı kaç kg ? Marka model nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst