Yeni Bir Bilgisayar Yapmak (yardım)

Kompleksim hakkındaki yorumun için tesekurler..
Transistör üretimi olmayan bı ulkedeyiz çekişsin,doğru demissin..Sebep açık herseyi devletten bekliyoruz ama çözüm olmuyor..Bu teknolojiyi yakalamış ülkelere bakıldığında firmalar özel,biz burda onlar gibi bı yeniliğe kalkistigimizda kompleks adı takılıyor.Ben bugün kesin olarak anladım tek suc bu tip vatandaşlarda sanırım..Hayalden bahsediyorsun,keski her baslanilan şey için hayal denseydide,vazgeçilseydi,ornegin bilgisayar keşfi..
KAZİMUGUR ne gibi biseyle kandirilip,ne gibi bişeye yoneltindin bilmiyorum ama birileri bu bahsedilen seyleri yapmazsa,önümüzdeki 50 sene sonra Osmanlı gibi yok olucaz çünkü amerika veya başka bir devlet gelişimlerini arttirip tepemize cokucekler..çünkü 50 yil sonra tam olarak dışa bağımlılığımızı ilan edicez.+ olarak kendi hayat pişmanlıkların yüzünden baskalarının fikirlerini sarsma birileri burda yapmak için fikir istiyo zaten yaptırmak değil,zaman yapmaya gelincede yapanlarında hakkını veririz,ülke olarak şüphen olmasın.Kısaca kompleks tatavasi yapma,sana düşüncelerimi geniş olarak anlatırdım ama amacım kimseyi etkilemek değil,ben burda soru sordum,sorudan cok 2. Yanıtıma cevap geldi,bilginiz yoksa insanlara piskolojik durumlardan bahsetme senin gibi düşünenlerin yeri zaten belli..

Devlet fabrika kapatıyorsa onunda sebebini saglık bakanına sor bakalım,neden yurt dısında doktor ariyomus..Yerli hiç bisey yok,herkez aldı,kimse üretmedi..Gecen cok yakın zamanda yurtdışından hayvan yada meyve almaya başladık,almak yerine çiftçiye destek olsaydı,hemen bı koseye itip sizinle ısımız kalmadı denmeseydi fabrika kapatilmazdi,acilirdi.Bişeyleri değiştirmek istiyosaniz ben,burda fikir sunup soru sorduğumda kompleks demekten vazgecinde bildiginizi paylaşın ve yönetimi değiştirin.Sorun açık,çözüm açık..

Çinle dalga geçiyoruz ama parayı ülke icinde cevirebildkleri için zenginler,mesele intelin yada msi'nin yada atinin yaptığından iyi olmasada kullanılabilir bişeyler yapmak,bunlar bize ucuza satılır,paramızda cebimizde kalır..

Sorunun ülke sorunu ilan edilmesi anormal olmazdı,ama çözüm bu değil,bu devlet olmasada bizim yapmamız gerekir,hem yeni nesiller için hemde devlet olarak varlığımızı korumak için..Herkez ataturkcuyum diyo ama kimse öyle davranmıyor gecik açık,burda cok yonden yorumlar atılmış ve bu cok açık bı ülke sorunu ama biz farkında degilmisiz."Biz bilgisayar yapamicak kapasitedemiyiz,yani burda bi tane inteldeki adam kadar akıllı kimse yokmu ?"
 
Yoksada bizde birleşir,yaratırız ama kelime haznemizden kompleksi kaldırıp gercek bişeyler yapmak için uğraşanlara destek olduğumuz zaman gibi gözüküyor..
 
Bu konuyla ilgili 2.mesajımda insansız uçak Heron yerine "ANKA", ilk Türk yazılımı linux yerine de "PARDUS" yazılmalıydı.Hatayı bilgilerinize istinaden geç de olsa düzeltiyorum.Saygılarımla.
 
ANKA Türk yapımıdır ama tüm malzemeleri yurtdışından alınmadır,PARDUS da aynı şekilde,Linux üzerine yazılmış bir yazılımdır.Yani ne bir windows ne bir linuxtur...
 
Bu bilgi için teşekkür ediyorum.ANKA'nın tüm parçalarının, TÜBİTAK,HAVSAN,TAI veya ASELSAN aracılığıyla bir şekilde tam olarak karşılandığınızannediyordum.O zaman yakın zamanda(Birkaç ay evvelinde), medyada övgüyle kendisinden bahsedilen otomatik yangın söndürme robotunun (Robotta kullanılan yazılım da pardus olarak seçilmişti.) parçalarının da, tamamen yerli üretim olmadığını söyleyebiliriz herhalde.İnşallah öyle olmamasını şahsen temenni ediyorum.
 
Son düzenleme:
Son günlerde yerli otomobil peşindeler,bakalim ne kadar yerli Ilıcak :d gerçi ülkemizde otomobil parçaları üretiliyor sanırım yan sanayi olarak yogun olduğu söylenebilir,umarım çalışır ve kaliteli orjinal bişeyler yapabiliriz..Aynı sekilde 2012dede uçak yapılacakmis.Umarım bu eksiklerimizi kapatabiliriz..

İlginiz için tekrar teşekkür ve sorumu yinelemek istiyorum.
Bir bilgisayar işlemi gerçekleştirebilecek,işlemci,ram,hard disk ve ekran kartı yapmak için ne tür bilgileri araştırmam lazım,ya benim ihtiyacım olan konuyla ilgili başlıklar orn: mikroişlemciler..
 
Son günlerde yerli otomobil peşindeler,bakalim ne kadar yerli Ilıcak :d gerçi ülkemizde otomobil parçaları üretiliyor sanırım yan sanayi olarak yogun olduğu söylenebilir,umarım çalışır ve kaliteli orjinal bişeyler yapabiliriz..Aynı sekilde 2012dede uçak yapılacakmis.Umarım bu eksiklerimizi kapatabiliriz..

İlginiz için tekrar teşekkür ve sorumu yinelemek istiyorum.
Bir bilgisayar işlemi gerçekleştirebilecek,işlemci,ram,hard disk ve ekran kartı yapmak için ne tür bilgileri araştırmam lazım,ya benim ihtiyacım olan konuyla ilgili başlıklar orn: mikroişlemciler..


Sen hepsini alıp birleştirmek mi isityorsun yoksa o malzemeleri kendin mi yapmak istiyorsun.Sen kendi isteğinle bir 4 çekirdekli 3GHz hızında bir işlemci yapsan,emin ol 5kilo ağırlığında olur...Adamlar nanoteknoloji ile yapıyor.Onları yakalamamız dediğim gibi 50yıl+10milyar dolar(ki bu para da az bence).
 
Hayalprest değilim :D Benim bilmek istedigim basit,mesela en basit bir mikroişlemciyi kodlayip karta yerlestirip klavyesini yapıp verekran kartını yapıp yazdığım veriyi ekranda çıkartmak daha sonra işlemci geliştirme araştırmaları yapmaya baslarım otarzda bişeyden bahsediyorum yani sadece altyapı olarak çalışır bı sistem yapmak..
 
Onu yapmak kolay,alırsın bir tane "arm" , klavye bağlarsın,vga çıkışı ses çıkışı yaparsın,ram rom bağlarsın,bir hdd için sd kart olur biter...Al sana bilgisayar...bknz. "arm"
 
Öyle bisey yapacak olsam Intel işlemci ram gidip alıp yaparım,benim aradığım şey anakarti kendim ypmak rami filan ne kadar düşük kalitedede olsa piyasadan bulabilicegim elemanlarla parçaları kendim temin etmek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst