Yeni Başladım Sorunlar bitmiyor :)

Engin Baş

Üye
Katılım
1 Tem 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
ilk defa cnc işine girdim (hobi amaçlı) bu işi bilenlere bir kaç sorum olacaktı cihazı toparladım lpt bağlantısını yaptım manuel olarak eksenlerde gezebiliyorum buraya kadar çözdüm :) makinemin işleme alanı tahmini 50x30x3 cm ben bu tablaya 20x20 cm bir parça koyuyorum bunu tablanın neresine koyucaz soru biraz saçma gelebilir ama inanın çözemedim veya parçayı koyduğumuz yeri bir şekilde mach3 e tanıtıyormuyuz bir diğer sorumda atıyorum 2 cm kalınlığında bir parça koydum işlemeye başlamadan önce z eksenini parçaya sıfır değecek şekilde mi ayarlıyoruz veya şöyle diyeyim x y z eksenlerinde milin parçanın üzerinde mi başlaması gerekiyor
 
Sn. Engin önce formu bir güzel okuyunuz, çünkü bu işin kendine has bir dili olduğunu ve sorunu net ifade edebilmenin önemli olduğunu nacizhane böyle öğrendim. Sonra ustalar zaten yardım ediyor.
 
biraz biraz çözdüm şuanki sıkıntı iş milinin yukarda başlaması gerekirken parçanın içine dalıp kazıması gereken yerdede parçadan uzaklaşıp kazımaması artcam kullananlar ekteki örnekte yanlış olan bişey mi var acaba?
 

Ekli dosyalar

  • deneme.rar
    164.7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:

Benzer Konular

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst