Yardım gerekiyor Beko 2012cxy

Kart arızalı olduğu için kapı kilidi sorunu yaşıyorsunuz.Resimde triyak patlak gözüküyor.Elektronik kart tamircisinden destek alınız lütfen.
evet hocam ilerleye ilerleye sorunu buldum bugün elektrikçiye gideceğim yinede yazdığınız için teşekkür ederim yaptırdıktan sonra çalışırsa buraya ekleyeceğim.
 
Triyak ve direncler degisti bugun makine çalışmaya başladı , buyuk ihtimalle kapi kilidini tamir etmeye calisirken yanlis islem sonucu kisa devre olusturdum bunun sonucunda direncler patladi, bunun haricinde benden kaynaklanmayan kapi kilidi ve pompayi degistirdim. Toplam bana maliyeti kapi kilidi 200₺, pompa 300₺ ve ana kart parca ucreti 150₺, ana kart iscilik 150₺ olmak uzere toplam 800₺ oldu. İsi 500₺ ye kapatacakken bir hata sonucu 800₺ ye patladı, iyi tarafindan bakacak olursak makinenin her parcasini ogrendim gelecekteki sorunlari artik hemen bulabilecegim. Bu arada bu yaziyi okuyan sorunu bulmaya calisan kisilere ek bilgi verelim makinenin resetleme islemi dereceyi pamuklu90 dereceye getirip acma tusuyla beraber baslat tusuna basili tutmak gerekiyor daha sonra butun isiklar yanip sonuyor daha sonra kapatip aciyoruz ve makine resetlenmis oluyor. Kapi kilidini degismek icinde korugun etrafindaki yayi duz tornavida ile dikkatlice cikartiyoruz daha sonra korugu ayirip oradan basitce degisebiliyorz youtube da videolari var, pompayi aldiktan sonra 2 tanede kablo ucu almaniz gerekiyor eski pompalar uretilmedigi icin yenilerin girisi farkli sizdekinin ucu uymayabilir. burada tavsiye ettigim tum tavsiyeler icin sorumluluk sizdedir eger islerden anlamiyorsaniz tavsiye etmem
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst