yardım arkadaşlar

Katılım
8 Eki 2014
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
35
arkadaşlar elimde iki tip plc var biri omron cpm2a biri omron cp1l . Bu iki plc ninde sıcaklık sensör girişi yok. Bunun için ek modüle ihtiyacım varmış . Acaba ek modül olmadan bu iki plc ye sıcaklık sensörü bağlama şansım varmı ?

Bir sorum daha olacak arkadaşlar . Şimdi bi sistem yapmak istiyorum ısı derecesi sıfır dereceye düştüğü zaman telefonuma uyarı gelsin . uyarı sistemi aldım . sadece yarım saat periyotlarda sıcaklık sensörü ölçüm yapacak sıfır dereceye düştüğü zaman uyarı gelecek telefona. Bu sistemi omron plc de yapabilirmiiyim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
İlk sorunuz için eğer elinizdeki analog bilgi veren bir sıcaklık sensörü ise analog giriş modülü almanız gerekecektir. Sensör 0-20ma ya da 4-20ma çıkış bilgisine göre programda kullanırsınız.
İkinci sorunuzda size gerekli olan termostat bunun için bir ek modüle gerek yok istediğiniz sıcaklıkta kontaklarını açıp kapaması yeterlidir.Ama yarım saatlik periyotla ölçüm yapamazsınız.
 
evet bende katılıyorum bir termostat ve rolesi ile bu iş çözersin ama yarım saatte bir kontrol olamz zaten 0 dereceye düştüğünde otomatik çıkış veriri bunuda plc ye input oalrak girersen gerisi senin kumanda bilgine kalmış istediğin fantaziyi yapabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst