Y.G nötr iletkeni

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
merhaba arkadaşlar, yüksek gerilim ile ilgili kafamı kurcalayan bir konu var ,bir iletim hattında nötr iletkeni alçak gerilimde olduğu kadar yüksek kesitte seçilmese de bazı araştırmalarım iletim hatlarında nötr kullanılabileceğini gösterdi, yani hiçbir yerde asla kullanılmaz demiyor gerek askı teli gerek koruma iletkeni nötr olarak hatta ayrı bir nötr iletkeni ve hatta hatta iletim hatlarinda yanlış okumuyorsunuz iki nötr hattı ayrı ayrı kullanılabilir türünde bilgilerle karşılaştım, acaba siz ne dersiniz? mesela xlpe kablolarında kücük kesitte bir iletken var kabloda bakarsaniz bu nötr olarak kullanılabilir mi? ya da hiç alakası yok mu ? bu konuda tam bir mutabakat saglamak lazim diyorum...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
konuyu çok anlaşılır yazmamışsın ama y.g hatlarındaki koruma iletkenini neden nötr olarak kullanmak isteyesinki? onun bir görevi var yıldırımdan hattı korumaktir.
y.g de neden nötr e ihtiyaç duyuyorsunki?
 
Sn electrics, kaynak gösterirmisiniz. Bu bilgilere nereden ulaştınız.
 
ben internette araştırdım hiçbir yerde gerek yoktur demiyor, kullanılmayabilir diyor, ama pek çok kaynakta iletim hatlarında nötr iletkeninden bahsediyor, hatta koruma iletkeni nötr olarak kullanılabilir diyor, mesela bir 34,5/400 volt trafonun y.g tarafı da a.g tarafı da yildiz olsa bu trafoya gelen yeraltı kablosunun bir nötr iletkeni veya bu görevi görecek bir zırh vs olmasi gerekmez mi?
 
Kaynak gösterirseniz bizde inceleyebiliriz.
 
hocam su an bulmam imkansız, işyerinden bulabilirsem yazarim buraya ama özetle bu tip bişeyler okudum ona eminim...
 
benım anlamadııgım neden enh hatlrında notr kullanılırsın kı geregı yok enerji alagın yere kadar hat cekılır trafoya gırer trafonun yıldız noktasından notr cıkar.... varsa bır acıklaması paylasın bızde yanlısımızdan donelım :)
 
enerji nakil hatlarında yapılan yıldız ücgen dönüsümünü düşündüğümüzde yüksek gerilim kısmına gelen ücgen baglantının bir nört noktası yoktur. Koyulmaya calışacagınız bir nört hattı tamamen gereksiz ve fazladan maliyet getircecektir!
 
şimdi bir iletim hattının her iki tarafında HER ZAMAN ücgen baglanti bulunur mu demek istiyorsunuz?
 
arkadaşım y.g de nötr ü iletmene gerek yok nötr zaten toprak üzerinden iletilir faz toprak arızaları bu şekilde oluşur
alıcı trafolar yıldızda olur üçgende yıldız olunda nötr ü toprağa bağlanır dengesizlik anında nötrde oluşan gerilim toprak üzerinden ilk trafonun nötr üne gelir. yada hat yere düştüğünde faz toprak üzerinden trafonun nötr üne gelir ve faz toprak koruma rölesi çalışır
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,671
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst