Yürütmenin Durdurulması Kararı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
başka dini inançlara sahip olanlarda okul istiyoruz derse ne olacak.
Karmaşa olacak.

Bu cümle için bir uyarıda bulunmak istiyorum bu okullar dini okul değildir. Meslek okuludur. İmam yetiştirir. Doğal olarak başka dinlere mensup kişilerin örneğin bizde hristiyanlık okulu istiyoruz deme hakları yoktur.
 
Sevgili kardeşlerim,abilerim.

2007 de teknik lisede elektronik bolumunu başarı ile bitirdim.
2009 da MYO mekatronik bolumünü bolüm 1. olarak bitirdim.
2009 da yapmış oldugumuz proje çok başarılı bulundugundan dolayı diger üniversitelerin düzenlemiş oldugu proje günlerine gonderildik..Bizim yapmıs oldugunuz proje pano,plc,step motor,dc motor,pnomatik,hidrolik, Scada,robotil gibi konuları kapsıyodu.Okulda bile mühendis temelli hocalar bu projeyi yaptıgımıza şaşıp kaldılar.Fakültelerde dahi boyle pğrojelerin naidr yapıldıgını soylediler.Neyse igonderildigimiz yer özel bi üniversitenin proje günüydü. mekatronik müh. günü.Oraya gidince sunu gordum degerli arkadaslarım.Ordaki ogrenciler proje 1. sınıflar pc parcaları soküp hard disk,rem diye isimlendiriyolardı,2. sınıftaki arkadaslar cizgi izleyen,sumo v.s. projeler yapmışlardı,3. ve 4. sınıftaki arkadaslarda aynı sekilde boyle robotik konularla ugrasıyolardı.ilk defa bi üniversite de o kadar cizgi izleyen robotu o zaman gordum.Ve sunu gozlemledim bu muhendis olacak arkadaslar ne pnomatik ne hidrolik hadi onu bıraqkın kompresor nedemek onu dahi bilmiyolardı.iyide sayın arkadaslar bu muhendis adayı arkadaslar yarın piyasaya cıkınca ne yapacaklar.biz meslegin eziyetini cekip bunalanlara sef mi olcaklar. 20 yasında hic bakımıcsı olmayan bi fabrikada elektrik,mekanik,hidrolik,plc yazılım,bakımcı olarak işe başladım.Bi arkadasta demişki meslek liseli ogrenciler matematik modelleme yapamıyomuş. iyide be arkadasım zaten bu olay üniversitede ogrenicelek bişi..bu muhendsiligin temeli.ama bu temeli alıp askeri ucrete katalog satan muhendis arkadaslarıda unutmamak gerekir.o matematik modelleme yapan arkadaslar gelsin de bi sahaya cıksın balakım...iş masa basında oturup hesap kitabla bitmiyo.gelde 1500 tonluk pres makinasının altına girde arıza ara bakalım o matematik modellele dehanla. ben düz liseden mezun olup elektrik muhendisligini bitirip bi fabrikanın trafo-pano odasına girip titreyen eli ayagına sonanan cok muhendis gordum. Eger basına gelen sef bu asenkron motorun icinde ne war diyosa ,:)) basına gelen sef komresorun ne demek oldugunu bilmiyosa wallahi billahi diyecek sözüm yok. Meslek liselerini ve tef leri savunan arkadasların herbirine tesekkürü bi borc bilirim.. sürç-ü lisan ettikse affola..... SAYGILARIMLA...
 
Hiristiyanlık okulu istiyoruz demiyecekler ki.
Biz şu inanca uygun din adamı yetiştirecek okul istiyoruz diyecekler.
Veya dinimizi öğrenmek istiyoruz diyecekler,veya meslek okulu istiyoruz diyecekler.
Alevi dedesi yetişecek okul istiyoruz diyecekler.
karşı mı çıkacağız.
Bu cümle için bir uyarıda bulunmak istiyorum bu okullar dini okul değildir. Meslek okuludur. İmam yetiştirir. Doğal olarak başka dinlere mensup kişilerin örneğin bizde hristiyanlık okulu istiyoruz deme hakları yoktur.
"Dini okul değil ama imam yetiştirir"
Bu cümle ilginç.
 
Aslında bu sorun sizin veya benim sorunum olmaktan çok Türkiyemizin sorunu.
Konuyu siyasallaştıran art niyetli insanlarda başka mecralara çekerek fayda yerine zarar veriyorlar.
Son iki sayfadır okuduğum mesajlardan hiçbir şey anlamadım.Bu forum sayfasında ülkemiz adına Türkiyemiz adına fikirlerimizi belirtiyoruz.
Fakat bir insanın anayasal hukiki eşitlik ilkelerini çiğnemek pahasına da olsa fikir beyan ediyoruz.Ben meslek liseli bir öğrenci olarak bugün müfredatları gereği benden çok daha iyi eğitim alan fen liseli anadolu liseli düz liseli bilcümle herkesi gözüme kestiriyorsam, ben yapacağım çalışmalar ile daha fazla soru net dogru cevabı ortaya koyabiliyorsam bundan ülkeme ne gibi bir kötülük çıkar?Ülkem ne kaybeder?
Amma Fen Lisesi okuyorum Anadolu Lisesi okuyorum diye kendini ayrıcalıklı hisseden zümreler kendilerinden başka hiç kimseye mühendislik tıp ve hukuk branşlarını reva görmüyor ve bu ülkenin öğrenci profilini yaklaşık yarısını oluşturan meslek liselileri ötekileştirmeye çanak tutuyorsanız kusura bakmayın ama bu durumun Atatürk ümüzün dahi ülkemizi görmek istediği çağdaş uygarlık yolu ile bağdaşamayacağını buradan haykıracağım.
Sonuç olarak
1.bugün meslek liselerine gelecek öğrenciler de seçilmiş olmalı ve ülkemin ağır sanayi hamlelerine cevap verecek nitelikte olmalıdırlar.

2.Bu ülkenin gençleri meslek liseli ve fen liseli diye ayrımcılığa itilmemeli, ötekileştirilmemelidirler.Eğer bir rekabet bir liyakat olacaksa bu çalışmalar ve ülkemiz bilimine yapılacak katkılar sonrası verilecek ödülde olmalıdır.
 
Bazı arkadaşlar mevzuatı değil de "Olayla alakası olmayan siyasi konuları tartışmaya başlamışlar"
Ha derdiniz varsa uygun yerde tartışın. Konuyu saptırmayın.
Derim şahsen..
 
YÖK'ten katsayı açıklaması

YÖK: İtirazımız kabul edilse bile eski katsayıya dönüş olmaz
YÖK'ten yapılan açıklamada, ''17 Aralık 2009 tarihinde yapılacak Genel Kurul toplantısında, yürütmesi durdurulan maddeler yerine yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir'' denildi.

Açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun, Danıştay 8. Dairesi'nin, kurul'un 21 Temmuz 2009 tarih ve 14 sayılı kararının 3, 4. ve 5. maddeleriyle ilgili olarak verdiği yürütmeyi durdurma kararı üzerine bugün toplandığı belirtilerek, toplantıda bu kararın gerekçeleri ve bundan sonra izlenecek yöntem üzerinde müzakerelerde bulunulduğu bildirildi.

Yükseköğretime girişe ilişkin olarak oluşturulan ve birçok yenilik getiren ''yeni sistemin temel unsurları üzerinde hukuki yönden bir tartışmanın bulunmadığı'' ifade edilen açıklamada, ''Yürütmesi durdurulan kararlar yerleştirme puanlarının hesaplanmasına yönelik 3, 4. ve 5. maddelere ilişkindir. Ancak, 1998 yılında başlatılan ve yapılan değişikliklerle en son olarak 2009 yılında kullanılan Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı'nın hesaplanmasındaki 0,3-0,8 şeklindeki farklı katsayı uygulamasına geri dönüş artık söz konusu değildir'' denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Genel Kurul'da yapılan değerlendirmeler sonucunda, sınav takviminin aksamaması ve öğrenciler ile ailelerinin yargı kararı sonucunda içine düştükleri belirsizlik ortamına son vermek için, 17 Aralık 2009 tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısında yürütmesi durdurulan söz konusu maddeler yerine yeni bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu, yerleştirme puanının hesaplanmasına ilişkin alacağı yeni kararlarında da 2547 sayılı kanunun 45. maddesi çerçevesinde merkezi sınavla ölçülen kişisel başarıyı esas alacağını kamuoyuna saygıyla duyurur.''


umarım konuya tekrar siyasi karıştırıp, bizi konuyu tekrardan kilitlemek zorunda bırakmazsınız !!!
 
Sevgili kardeşlerim,abilerim.

2007 de teknik lisede elektronik bolumunu başarı ile bitirdim.
2009 da MYO mekatronik bolumünü bolüm 1. olarak bitirdim.
2009 da yapmış oldugumuz proje çok başarılı bulundugundan dolayı diger üniversitelerin düzenlemiş oldugu proje günlerine gonderildik..Bizim yapmıs oldugunuz proje pano,plc,step motor,dc motor,pnomatik,hidrolik, scada,robotil gibi konuları kapsıyodu.Okulda bile mühendis temelli hocalar bu projeyi yaptıgımıza şaşıp kaldılar.Fakültelerde dahi boyle pğrojelerin naidr yapıldıgını soylediler.Neyse igonderildigimiz yer özel bi üniversitenin proje günüydü. mekatronik müh. günü.Oraya gidince sunu gordum degerli arkadaslarım.Ordaki ogrenciler proje 1. sınıflar pc parcaları soküp hard disk,rem diye isimlendiriyolardı,2. sınıftaki arkadaslar cizgi izleyen,sumo v.s. projeler yapmışlardı,3. ve 4. sınıftaki arkadaslarda aynı sekilde boyle robotik konularla ugrasıyolardı.ilk defa bi üniversite de o kadar cizgi izleyen robotu o zaman gordum.Ve sunu gozlemledim bu muhendis olacak arkadaslar ne pnomatik ne hidrolik hadi onu bıraqkın kompresor nedemek onu dahi bilmiyolardı.iyide sayın arkadaslar bu muhendis adayı arkadaslar yarın piyasaya cıkınca ne yapacaklar.biz meslegin eziyetini cekip bunalanlara sef mi olcaklar. 20 yasında hic bakımıcsı olmayan bi fabrikada elektrik,mekanik,hidrolik,plc yazılım,bakımcı olarak işe başladım.Bi arkadasta demişki meslek liseli ogrenciler matematik modelleme yapamıyomuş. iyide be arkadasım zaten bu olay üniversitede ogrenicelek bişi..bu muhendsiligin temeli.ama bu temeli alıp askeri ucrete katalog satan muhendis arkadaslarıda unutmamak gerekir.o matematik modelleme yapan arkadaslar gelsin de bi sahaya cıksın balakım...iş masa basında oturup hesap kitabla bitmiyo.gelde 1500 tonluk pres makinasının altına girde arıza ara bakalım o matematik modellele dehanla. ben düz liseden mezun olup elektrik muhendisligini bitirip bi fabrikanın trafo-pano odasına girip titreyen eli ayagına sonanan cok muhendis gordum. Eger basına gelen sef bu asenkron motorun icinde ne war diyosa ,:)) basına gelen sef komresorun ne demek oldugunu bilmiyosa wallahi billahi diyecek sözüm yok. Meslek liselerini ve tef leri savunan arkadasların herbirine tesekkürü bi borc bilirim.. sürç-ü lisan ettikse affola..... SAYGILARIMLA...

Yazınıza 10 üzerinden 10 veriyorum sn dalton...
Kusura bakmasın mühendis arkadaşlar hepsi için genelleme yapmıyorum ama büyük bir kısmı altında gördüğü teknisyen teknikerden bilgi ve beceri olarak daha vahim durumda diye düşünüyorum. Yurtdısında muhendıslık öğrencılerı mecburi saha görevleri var. Teknisyenler gibi her işe kosuyolar. Neden türkiyede ben muhendısım ben ilahım dıye elı cebınde gezıyor muhendıslık mezunlarımız?? Acaba kendı içlerinde bi öz eleştiri yapmıyorlarmı?? Yapıyorlarsa ben neden şuana kadar böyle birini göremedim piyasada. Neden bir iş yapılırken teknısyen teknıkerınde fikri alınmaz??
 
Kapının kilidi açılmış! İçeriye bir girelim bakalım:D
Konu aslında ülkenin yetişmiş insan gücü ihtiyacı ile ilgili olmalı.
Mühendise,teknisyene,öğretmene ne oranda ihtiyaç var ve bunlar en iyi nasıl yetiştirilecek.Tabi daha önce bu mesleklerin tanımlarını yapmak lazım.
Ben ülkeyi yöneten hortumcu,gerici bir siyasetçi olsaydım toplumun çeşitli kesimlerini birbiri ile kavga ettirip arada malı götürürdüm.
Arasırada ağızlara bir parmak bal çalardım!
Tabii bu toplum kesimlerinin içinde benim için fedailik yapacak birileri mutlaka çıkardı.Onlara iki parmak bal verirdim!
 
elek siyaset yapacaksan başka kapıya.Forum yöneticileride lütfen bu konuyu kapatsınlar artık muhabbet mecrasından çoktan çıktıı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst