WİNRE SÜRÜCÜSÜNE FORMAT ATMAK

mulli

Üye
Katılım
17 Şub 2009
Mesajlar
20
Puanları
1
Arkadaşlar.. benim şöyle bir sorum olacak. geçenlerde laptop a format attım. bende işletim sistemi olarak windows 7 var. sabit disk sürücüleri kısmında winre diye bir sürücü çıktı. 12 gb lık bir bölüm 450mb boş. bu sürücüye format atsam bir sorun çıkarmı acaba? recovery dosyaları falan varmış içinde..
 
yok atmayın.
Yani atarsanız bir şey olmaz da, bahsettiğiniz partitionda, notebookunuzun işletim sistemi(orijinalinde hangisi varsa, win7 ya da xp) ve sürücüleri var.Bilgisayarınız göçtüğünde ya da yeniden kurmak istediğinizde, marka modele göre değişen bir konfigrasyonla( örneğin pc açılırken ctrl ve f8 tuşuna basmak gibi) recovery menüsü açılır. O menüden, notebookunuzu zahmetsizce yeniden kurarsınız. Eğer o partitiona format atarsanız, bundan sonra, bilgisayarınızı her kurmak istediğinizde, işletim sistemi dvdsi ile işletim sistemini kurarsınız. Sonra driverleri bulur ve tek tek onları kurarsınız. Yani uğraşmış olursunuz.
Tercih sizin.
 
hocam teşekkürler sağolasın. yaa daha önceden ben yanlışlıkla oraya kurmuştum windowsu. sonra c ye kurdum... oradan windows tam olarak silindimi bilmiyorum. o sürücüde windows old ve windows diye klasörler var. bunların olması normalmi peki orada?
 
Sistem olarak aldığımız bilgisayarlarda ve ya laptoplarda fabrika ayarlarına dönebilmek için gizlenmiş recovery bölümleri bulunmaktadır, bu dosyalar, bu gizli bölümde bulunmaktadır, ben kendi korumamı imaj programlarıyla yapıyorum, ilk kullanımda c,d, ve winRE vs. sürücüleri orjinal olarak harici bir ortama, ve ya işletim sistemi harici sürücüye yedekliyorum, ileride daha hızlı fabrika ayarlarına dönüş mümkün olmaktadır. Garantiye gideceğine düşünürsek, HDD yi default ayarlarda göndermiş oluruz, böylece garanti dışı kalmaz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,247
Mesajlar
916,163
Kullanıcılar
450,056
Son üye
atas.27

Yeni konular

Geri
Üst