Vibrasyon Motoru

boyalikedi

Üye
Katılım
20 Haz 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle herkese hayırlı işler diliyorum. İşletmemizdeki elekler için vibrasyon motoru montajı yapıcaz, motor gücü 2,2 kw gerilim 380 V , yıldız yolvermeli, sıfrıdan bir pano yapacağız, acaba bu panoyu nasıl yapacağımıza dair bir fikri olan varsa payalaşabilirmi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor güçleri 2.2 kw olduğu için bence panoya gerek yok direk yol verile bilir motorlar 4 kw ve diğer yüksek kwlarda üçgen sarılır o yüzden pano yapmanıza gerek yok diyebiliri.
SAYGILARIMLA
 
boyalikedi , yıldız bağlantı yapıp direk yol verebilirsin. Panoda bir kontaktör , aşırı akım rölesi , sigorta , pako şalter kullanman yeterli. Ama devir ayarın olmayacaktır. Vibrasyon hızı fazla gelebilir. Elekte hız ayarı gerekli ise motorunu inverterle sürmen gerekir. Bence önce yıldız bağlantı yapıp direk yol ver ve bir dene. Vibrasyon hızı elek için yeterli ise böyle kullan. Değil ise daha küçük hızda ayarlı olarak çalıştırmak istiyorsan inverter kullanman gerekekir.

Kolay gelsin...
 
cevaplar için çok teşekkür ederim , termik şalter de kullanmayı düşünüyordum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,463
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst