vaviyen anahtar bağlantısı

yatmadan önce ışığı söndürmeyi unutma!


Bu işte bir eksiklik var daha doğrusu eksiklik deil de egoistlik ( kendini düşünme bencillik ) var gibime geldi...

Niçin mi ? :)

E yatağın diğer tarafı booş.

Farz edelim gece ben deil de eşim uyandı lambayı yakmak istiyo ama onun tarafında anahtar yok ne olcak şimdi İlla beni rahatsız mı edecek ? :)

Bendeki sadece bir fikirdir saygı duyan olursa üçlü kombinasyonu hallederiz ;)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
o zaman ara vaviyen (deviyatör) kullanacaksın 3 yerden yakıp söndürebilirsin yok ben bin yerden yakıp bin yerden söndürüyüm diyosan ımpuls role ve buton kullanacaksın(lamba sayın çoksa tabi uygun güçte kontaktörde lazım) ama bu ikiside tesisatta değişiklik ister arkadaşa verilecek cevap nolursun bitane vaviyen anahtar bikaç metre 3x1 kablo alda bizi kurtar demek olacak...
 
Vavien tesisatla ilgili benim de bir sorum olacak.

Taşınacağım evde bir tadilat yaptırdım ve elektrik tesisatı tamamen yenilendi. Koridoru iki uçtan kontrol edebilmek için vavien tesisat kurulu. Fazın olduğu taraftaki vavien anahtarı bağladıktan sonra öteki anahtara gelen uçları kontrol ettim. Kontrol kalemiyle baktığımda fazın bağlı olduğu anahtardan diğer anahtara gelen iki köprü kablosunda da gerilim mevcut. Avometreyle kontrol ettiğimde uçların birinde gerilim yaklaşık 70-80 v iken diğer uçta 220 v.

İlk başta kabloların birbiriyle temasından şüphelendim ama köprü kabloları arası direnç sonsuz gözüküyor. Bağlantılarda da gözle bakıldığında sorun yok gibi. Henüz tavan armatürünü bağlayamadığımdan sistemin çalışıp çalışmadığını bilemiyorum. Bu durumda tavan armatürünü takmamı uygun görürmüsünüz?

Teşekkür ederim
 
Meraba arkadaşlar siteye yeni kayıt oldum bi çok sorum var ama sizin için çok basit sorular bana göre bi hayli zor.
Yatak odamda 2 yerden açılıp kapanan lamba yakma anahtarı var hani bildigimiz duvarda açıp kapamaya yarayan şey ismini bilemediğimden öyle yazdım. haliyle birisi kapının yaninda oteki anahtar yatgımla alakası olmayan biyerde.
demin içini açtim elimde ayakla basılarak açma kapama yapan bi alet vardi bu buyuk abajurlerinkinden kabloyla yatagımın yanına aliyim dedim duvardaki anahtarı söktüm içini açtim 3 tane kablo bağlıydı bendeki kablo ise ikiliydi bi kaç kombinasyon yaptim ama başaramadim. lambayı duvardan açtığımda bağladığım şeyden kapatamiyordum. ama duvardan açmayıp bağladığım şeyden açıp kapayınca çalişiyordu benim ihtiyacim olan odaya girerken ışıgı duvardan açmak yatagın ordayken yerdeki sviçten kapamak yada açmak. bunu nasıl yapabilirim? teşekkürler biraz uzun oldu

anladığım kadarı ile elektrikçi değilsin ama girişken bir insansın şimdi gele gelelim şu basit işe ilk önce iki tane vavien anahtarın olacak biri sabit biri seyyar her nasıl istersen öyle duvardaki anahtardan üç kablo gelmesi lazım bunların biri 220 volt besleme ucuna bağlanacak anhtarda ortadaki klemense bagla diğer iki kablo hiç bir yere bağlanmadan yatak başındaki lambanın anahtarına gelecek yatak başındaki lambanın anahtarındaki ortadaki klemnes ucu yatak başı lambasına bağla diğer iki kablo zaten bağlanmıştı lambanın toprak ucunuda toprak hattına bağla eğer lamba yine yanmaz ise anahtardan nahtara gelen iki kabloların ucları yalnış yerlere bağlı olabilir olnlarıda tek tek değiştirerek işi gör tamamdır kolay gelsin
 
DC(12-24 v) den 220V tetik verecek bir röle söyleyebilirmisiniz arkadaşlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst