UPS Tavsiyesi

simdiye kadar olan görüşleriniz icin teşekkür ederim araştırmalar sonunda müverrih arkadaşımızında uyarmasıyla :D necronun ürününü buldum NECRON 500 VA KJEN KOMB UPS | Line-Interactive | Teknoloji Store Gvenli Online Al Veri Maazas Notebook, Bilgisayar, Cep telefonu Lcd Televizyon | Teknoloji Store Toshiba,hp,asus,dell,lenovo,nokia,lg,panasonic,acer,epson,samsung,xerox,canon,sony onlin aynı ürün belli bana 50 tl daha ucuza gelecek taksitseçenekleride daha uygun ben bunda karar kıldım tek sorun firmayı arayıp ürün ellerinde varmı onu öğrenmek coğu firmanın elinde yok yada fiyatı ucuk daha uygun görüşleriniz varsa dinlemeye hazırım yada bu ürünü belki daha 50 tl ucuza falan satarsınız :DD ...

necronun tuzladaki fabrikasını arayıp oradan da isteyebilirsiniz.. telefon numarası sitelerinde vardır.. Ben sorduğumda geçen yıl, piyasadan 50 dolar daha ucuz bir fiyat söylemişlerdi.. Şimdi nedir fiyatı bilmiyorum.. Ama fiyat alıp karşılaştırırken kaç akülü olduğuna dikkat edin. Bazıları 7 amperlik 4 akülü bazıları 9 amperlik 4 akülü tabi fiyatta fark ediyor..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ben koskoca ayaklı vantilatörü 70 TL ye aldığım 600W lık diğe gecen UPS imle çalıştırıyorum hiç bir tuhaflıkla karşılamadım. O da 80W filan vardır.

Muhtemelen ups iniz modifiye sinüstür.. Sinüse benzetilmiş dalga vermektedir, o nedenle gözle görülür bir tuhaflık olmaz. Hatta her kombide arıza verecek diye bişey de yok, modifiye sinüsle normal çalışan kombiler de vardır ancak bazı kombilerin kartları arıza veriyor, bizden uyarması..
 
Muhtemelen ups iniz modifiye sinüstür.. Sinüse benzetilmiş dalga vermektedir, o nedenle gözle görülür bir tuhaflık olmaz. Hatta her kombide arıza verecek diye bişey de yok, modifiye sinüsle normal çalışan kombiler de vardır ancak bazı kombilerin kartları arıza veriyor, bizden uyarması..

Size aynı şekilde katılmaktayım.Nette yaptığım küçük bir araştırmamda da, ups'lerin herkesin dikatinden kaçabileceği ayrıntılı bir derleme bilgi edindim.Ups'yi ilgilendiren kısımlarını özel olarak size çıkarıyorum;

" Modifiye olarak adlandırılan veya Trapez, Merdiven sinüs dediğimiz alternatif işaretin çok nadir hallerde(Her zaman değil) bazı cihazların işletiminde sorun oluşturduğu görülmüştür. Bazı ısı kombileri, Lazer printer ve balastlı fluoresan ampullerde çalıştırma zorluğu yaşanabilir. Bu tür cihazların Tam sinüs invertörler veya tam sinüs çıkışlı ups'ler yardımıyle çalıştırılması gerekebilir.Modifiye sinüs invertörler veya sinüs çıkışlı ups'ler genellikle TV, PC,ink Printer, Matkap, su pompası, Ses amplifikatörleri, Müzik çalarlar, Şarjörler, soğutucular, tüm Flamanlı ve tasarruflu ampullerde başarıyle kullanılabilirler."

Derleme konunun tamamını ups ve inverterler hakkında bu konularda daha fazla ayrıntı isteyebilecek olanlar için ayrıca paylaşıyorum.


UPS VE İNVERTERLER ARASINDAKİ FARKLAR


UPS lerin yapısı sadece SMPS 50 hz’lik frekans üreten bir osilator katıyla çalışması ve 60 lık silisli saclardan yapılma 50 HZ bir Transfarmator kullanarak sistem şehir şebekesinden çalışırken kesilen elektrik sonucunda çok kısa milisaniye seviyelerdeki bir geçişle ve kısa süreli çalışma sağlayan ve sonuçta 50 hz kare dalga veya modifiyeli sinüs dalgalı veya tam sinüs dalgalı 220 voltluk elektrik üreten bir sistemdir.Hacimleri oldukça büyük olan cihazlardır.

Bu dediğim değerler 500-1000 Watt arası güç değerleri için geçerlidir.Tabii ki bunların Line interaktif ve online olarak çalışanları var. Line interaktif olanları Şebeke gerilimi değiştiğinde bunu otomatik olarak dengeleyen sistemdir.Online olanlar ise ki bunlar çok pahalıdırlar, direk 220 volt 50 HZ sinüs çıkış sağlarlar. Şebeke gerilimi olduğu sürece aynı zamanda harcanan güç miktarı kadarda bire bir akülere şarj sağlarlar .Bunlarda akü grupları olarak 308 volta kadar olanları vardır...

Gelelim İnverterlere .. Bunlarda SMPS pwm sistemle aynı mantıkla çalışırlar. ancak osilator frekansları çok daha fazladır. Ferrit trafo kullanılır ve 5cm kare ebadındaki bir trafodan bu yüksek frekanslı olan osilator vasıtasıyla 500 wata kadar güç alınabilir. 15 kHz ile 70 KHZ arasında değişir yapısına göre.Ancak bu yüksek osilator frekansında üretilen 300 volt üzeri gerilim daha sonra başka bir winston köprüsü şeklinde olan ve 50 HZ osilator ile frekansı dengelenen ve 220 volta sabitlenen bunlarında modifiye sinüs denilen kare dalganın kenarlarının kırpılmasıyla elde edilen bir sistemi vardır ki bunlar daha ucuzdurlar.Bir de tam sinüs olanları vardır ki bunun teknolojisinde daha karmaşık olan sistemi vardır .Bunlarda oldukça pahalıdırlar.
Bu sistemler hem daha kaliteli ve haha az hacimli oldukları ve de gerçek gücü verebildikleri için UPS lere göre daha pahalıdırlar...

Klasik eski tip invertörler aküde bulunan Enerjinin nerdeyse yarıya yakınını kendi üzerinde ve ısı olarak tüketirken, günümüz İnvertör leri Enerjinin % 95 ini kullanılabilir güce çevirerek %5 ini kendi üzerlerinde harcarlar. Yani: Şu an piyasamızda satılan modern tip Switch Mode invertör ler çok yüksek verimle çalışır. Solar panel ve Rüzgar Türbini ile elde edilen enerjinin tekrar kullanılabilecek evsafa kavuşması invertör ler sayesinde olur. Statik olarak Akü gruplarında bekleyen DC 12V veya DC 24V. Elektrik Enerjisini Modifiye sinüs invertör veya Tam PURE Sinüs invertörler vasıtasıyle AC ye çevirebiliriz. Modifiye olarak adlandırılan veya Trapez, Merdiven sinüs dediğimiz alternatif işaretin çok nadir hallerde bazı cihazların işletiminde sorun oluşturduğu görülmüştür. Bazı ısı kombileri, Lazer printer ve balastlı fluoresan ampullerde çalıştırma zorluğu yaşanabilir. Bu tür cihazların Tam sinüs invertörler yardımıyle çalıştırılması gerekebilir. Modifiye sinüs invertörler
genellikle TV, PC,ink Printer, Matkap, su pompası, Ses amplifikatörleri, Müzik çalarlar, Şarjörler, soğutucular, tüm Flamanlı ve tasarruflu ampullerde başarıyle kullanılabilirler.Modifiye sinüs invertörler; Tam sinüs invertörlerin yaklaşık üçte biri fiyatındadırlar.Modifiye ve Sinüs invertörler Yapıları itibariyle yüksek verimle enerji çevirebilme özellikleri, az sarfiyatları kullanım alanlarını giderek arttırmaktadır. Elektrik kısıntılarının olduğu dönemlerde akla gelen ve ihtiyacı duyulan cihazlardır. Elektrik enerjisinin olmadığı yerlerde ise Akülerde durağan haldeki enerjinin kullanılabilir olmasını sağlarlar. Tam sinüs Invertörler ise genellikle yukarıda bahsedilen sorunlu cihazların yanında Tıbbi ve kalibrasyon maksatlı cihazların çalıştırılmasında tercih edilirler.Çıkışları Tam sinüs olduğundan Motorlu cihazlarda tercih edilebilmektedirler.
elektropazar
İnvertörler kullanım alanları itibariyle: Kara, Deniz, Hava araçları Konutlar, iş yerleri, aktarıcı sitemler, Karavanlar ve 12-24 volttan 220 ye dönüşüm gerektiren tüm alanlarda kullanılırla. Deniz ,Hava ,Kara araçları ve konutlarda kullanımları esnasında inverterlerin kullanım kılavuzlarında ön görülen invertör kullanım talimatındaki özelliklere dikkat etmek gerekir. İnvertör ler Güneş altında , çok sıcak ortamlarda, ıslak mahallerde kullanımları esnasında elektriksel özelliği hatırlanarak Bilgili ve Tecrübeli kişiler tarafından kullanılmalıdır. İnvertör ler çalışmaları esnasında az da olsa ısı üretirler ve üzerlerindeki fan sayesinde ısı dışarı atılır, bu yüzden Fan açıklığı mutlaka korunmalıdır. Araç içinde çok sıcak ortamda , Güneş ışığında çalışırken havalanmasına uygun çevre oluşturulmalı veya Güneş ışığından doğrudan temas kesilmelidir. İnvertör ler sessiz çalışan cihazlardır.Switch mode çalışma prensibiyle az da olsa Nüve trafolarından zor duyulan ses üreyebilir. Bazı inverterler Sadece Araçlar için yapıldığından şarj ve Transfer rolesiz üretilirler. Kombine tip invertörlerde ise Transfer rolesi, Akü şarj devresi ve hatta Solar panel şarj kontrol kartı dahi mevcut olabilir.Bu tür inverterler Tak çalıştır olarak nitelendirilir.İnvertör bağlantısı şebeke ve akü ile sınırlıdır. AC 220 V. Çıkışından ise kullanılacak cihaza giden enerji alınır. Şebeke elektriği mevcut iken Transfer rölesi ile invertör AC Şebeke Elektriğini üzerinden Bypass ederek TV veya çalışan cihaza aktarır,Elektrik kesilince otomatik olarak Aküden ürettiği 220V AC Enerjiyi yüke transfer eder. Tüm modern inverterler Yapılarına eklenen özelikler sayesinde güvenle kullanılabilirler. Genel özellikleri;

1-Aşırı güç çekiş kontrollu,kısa devre korumalı.
2-Akü yüksek ve düşük voltaj sesli uyarısı veya aşırılıkta çalıştırmayı tamamen durdurma.
3-aşırı ısınmada koruma.

Alıntı+derlemedir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tam sinüs çıkış, 28 amper kapasite.. fiyatı da necrona göre uygun.. İyi tercih.. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın..
 
Tercihiniz için kutluyorum.Özellikleri gayet iyi görünüyor.Ayni zamanda ups'niz sistemle bütünleşik daha orijinal bir görünüm vermekte.(Çanta gibi taşınabilmesi de ek bir avantajı)Hayırlı olsun.Güle güle kullanın.
 
Son düzenleme:
Güzel seçim. Biraz daha bütçe ayırabilecek olanlar online ups alabilir. Online upsin akü şarj katı çok güçlüdür. Zaten şebeke elektriğini önce dc ye çevirir aküye aktarır aküden sinüse çevirip çıkışa verir. uzun süre aküden çalışmaya uygundurlar. Elektrik motorlarında (öcellikle ac motorlarda) sinüs sinyal motor ömrüne, verimine ve sesine etki edecektir. DC motorları iste kare dalga ile sürebilirsiniz zaten doğrultmaç pek ilgilenmeyecektir sinyal şeklinden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst