UPS Tavsiyesi

selam arkadaslar. Bakude Azerbaycandan sizi selamlayiram. UPS-de transferin gorevi nedir?

Aleyküm selam Kamran.Selamlar olsun.Aramıza hoşgelmişsen.Men çok sevinirem.Dedelerimde azeri var imiş.Türkiye'de yayınlanan tv dizisi "Yahşi Cazibe"yi herhalde seyredirsen.Acep bu hatun sizinkilerden midir,yoksa Türk midir çok merak edirem,sen meni ayrieten bunun için de aydınlatabilirsen,men çok yahşi olurem.

"UPS-de transferin gorevi nedir?"

Sualinize yanıt olurak şunu söyleyebilirem.Şayet "ups transformatörünü" kastedirseniz, bu parça inventör devresiyle beraber,akünün düşük voltajıni(12 volt,48 volt,72 volt) Şebeke voltajına evirtip çevirebiler.(220 volt a.c.)

Transfer dirken otomasyonu kastedirseniz,o vakit de şebeke cereyanı yok iken,röleler marifetiylen şarjdan kendini kestirip,invertör devreleri üzerinden dc akü ceryanını evirtip, ac şebeke cereyanını verdirip, otomasyonun bir parçası oluverip,kesintisizliği mümkün kılıyir,harikalar yaratıyir.

Eurovizyonda bayrak açabilmeniz Türk milletlerini çok bahtiyar eylemiştir.Türkiye-Azerbaycan tek millettir,gururlanirek ve sizi çok sevirek.Men ta oralardan aramıza katılabilmenizden çok memnun olirem,aramıza tekrar hoşgeldin Kamran diyirem.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
UPS'ini bir bağla bu cihaza, çalıştırıyorsa eğer, problem yoksa içindeki aküyü devre dışı bırakıp elindeki akülerden birini kullan, seni 1 gün idare eder zaten. Daha fazlasına gerek varsa 2. aküyü sök tak yap. Paralel bağlama tavsiye edilmez, Akünün biri problemliyse diğeri de şarj olmayacaktır.

UPS her aküyü şarj eder, sadece şarj süresi uzar. Ama 1 günde ama 2 günde akünü tam şarj eder.
 
Kombi eğer gerçek sinüs dalgasıyla çalışan dijital bir kombi,ups'de kare dalga veren ucuz,sıradan bir cihazsa; kombi hata sinyali verip çalışmayabilir.Ama analog kombiyse, kare dalga veren bir ups'den de fazla etkilenmeyecektir.Kombi gücü de 150-200 watt civarlarında ise,bir pc çalıştırır gibi analog olan kombiyi çalıştırabilir.Evet bir deneyip(Dijitalse bozulabilir,denememek daha iyi olur.) görmek gereklidir.
 
Katı yakıtlı kalorifer kazanları enerji kesilmelerinde devirdaim pompası çelışmadığı için kazan ısısı artmakta sonunda kazan içindeki borular vede kazan eriyip arızalanmaktadır.Bu sıkıntıyı çekmemek için 24 Volt,500W. inverter, 24 Volt 15 Amper otomatik akü şarjörü yapıldı.Devirdaim pompası olarak 300 W. a kadar pompalar çalışıyor.Dikkat edilmesi gereken tek nokta inverter çıkışına filtre takılmasıdır.3 ila 5 Amper şebeke filtresi rahatlıkla çalışmaktadır.Bilginize ve kolay gelsin.
 
Trafoyu kare dalga ile sürsen bile çıkış kare dalga olmaz. Velev ki çoğu ups modifiye sinus verir. Abartılacak bir durum yok. Bildiğimiz UPS hepsini çalıştırır. Bir cihaz bozulduysa başka sebepten bozulmuştur. Yani bilgisayar monitör printer vs hepsi çalışıp bozulmayacak da kombi bozulacak oyle mi..

Ayrıca cihaz galiba kombi değil bir devir daim pompası çalışacak, burada UPS ilk kalkışta sukoyuberebilir. Deneyip görmek lazım. Ama bir kere çalıştı mı motor sonra problemsiz devam eder.
 
Trafoyu kare dalga ile sürsen bile çıkış kare dalga olmaz. Velev ki çoğu ups modifiye sinus verir. Abartılacak bir durum yok. Bildiğimiz UPS hepsini çalıştırır. Bir cihaz bozulduysa başka sebepten bozulmuştur. Yani bilgisayar monitör printer vs hepsi çalışıp bozulmayacak da kombi bozulacak oyle mi..

Ayrıca cihaz galiba kombi değil bir devir daim pompası çalışacak, burada UPS ilk kalkışta sukoyuberebilir. Deneyip görmek lazım. Ama bir kere çalıştı mı motor sonra problemsiz devam eder.

Evet aynen öyle oluyor. Bilgisayarlarda yazıcılarda küçük dc motorlar var ancak kombilerde daha büyük ac motorlar var, bunlar tıpkı kazanlardaki gibi devirdaim pompası görevi görüyor.. Kare dalga veya tam sinüs bunlarda fark ediyor.. Başımıza da geldi.. Kare dalga apc ups ile elektiriğin kesildiği kış gününde analog kombiyi çalıştrdım kombinin kartı arızalandı.. şimdiki kombiler ise dijital ve daha hassas hiç denemedim bile..

Zaten kombi ups i diye ayrı bir kategori açıp üzerine basa basa Tam Sinüs çıkış diye boşuna vurgulamıyorlar..
 
"Dijitalse bozulabilir,denememek daha iyi olur." derken yanlışlıkla ve aceleyle hatalı yazılmış."Dijitalse hata sinyali verebilir,denememek daha iyi olur" şeklinde yazılması gerekiyordu.Bilginize istinaden düzeltiyorum.
 
Son düzenleme:
işim yüzünde konuya biraz uzak kaldım kusura bakmayın elimdeki akuler kuru tip aku ve ben bu güc kaynağını sadece devir daim pompasını calıştırmak için kullanacağım gücüde 110w maximum 40 wattlık bir fanıda var ama onu gerekirse kapatabilirim enerji tasarrufu için kazanın elektril devresi kapalı gözükmüyor ama fazlabir elektronik kart olacağını tahmin etmiyorum ..
 
Ben koskoca ayaklı vantilatörü 70 TL ye aldığım 600W lık diğe gecen UPS imle çalıştırıyorum hiç bir tuhaflıkla karşılamadım. O da 80W filan vardır.
 
simdiye kadar olan görüşleriniz icin teşekkür ederim araştırmalar sonunda müverrih arkadaşımızında uyarmasıyla :D necronun ürününü buldum NECRON 500 VA KJEN KOMB UPS | Line-Interactive | Teknoloji Store Gvenli Online Al Veri Maazas Notebook, Bilgisayar, Cep telefonu Lcd Televizyon | Teknoloji Store Toshiba,hp,asus,dell,lenovo,nokia,lg,panasonic,acer,epson,samsung,xerox,canon,sony onlin aynı ürün belli bana 50 tl daha ucuza gelecek taksitseçenekleride daha uygun ben bunda karar kıldım tek sorun firmayı arayıp ürün ellerinde varmı onu öğrenmek coğu firmanın elinde yok yada fiyatı ucuk daha uygun görüşleriniz varsa dinlemeye hazırım yada bu ürünü belki daha 50 tl ucuza falan satarsınız :DD ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,839
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst