UPS alanında mühendis olarak çalışma

Katılım
20 Şub 2012
Mesajlar
18
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,

UPS şirketlerinde çalışan elektrik veya elektronik mühendisi meslektaşımız var mı? Bir-iki yıllık deneyimi olan, güç elektroniği, inverter ve kontrolü konularını az çok bilen biriyim. Yani işe adapte olmam çok kısa sürer. Anladığım kadarıyla güç elektroniği alanında Türkiye'de sadece UPS alanı gelişmiş, irili ufaklı bir sürü şirket var özellikle İstanbul ve civarında. İnform, enel, Esis v.b şirketleri biliyorum.

UPS alanında çalışma koşulları, maaşlar nasıl? Mesleki tatmin, mesleki gelişim, işte yükselme, iş bulmada kolaylık ve kendi şirketini kurma gibi konular için uygun bir alan mı UPS sektörü?

Sizin bu kapsamda çalıştığınız, beğendiğiniz, önerdiğiniz şirketler varsa paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.
 
Geleceği olan bir bölüm olduğunu düşünüyorum kendimce, gelecek cevapları bende merakla bekliyorum. Ama tahminime göre çok az bir paya sahip olduğunu düşündüğümden doyurucu bir cevabın geleceğinden de endişeliyim....
 
Merhaba.Ben elektrik-elektronik mühendisi olsam hiç düşünmeden güneş panelli güneş enerji sistemleri üzerinde hiç düşünmeden de çalışırdım.Sebebi de, kendimce her geçen gün panellerin daha verimi hale de gelmesi,çok çeşitli alternatifler,çözümler ve fotovolltaik pillerden daha değişik yollarla (Organik veya inorganik) paneller için yapılan AR-GE çalışmaları ve yenilenen teknolojik üstünlüklerin,tüm artıların da sürekli olarak bu panellere yansımasıdır.Bir de bu sektör bence geleceğin parlayan bir yıldıızı olmaya da daha dünden aday durumundadır.Tükenen kaynaklar sürekli insanlarca hor kullanılıp tüketiliyor,akarsular,barajlar küresel bir değişimden fazlaca etkilenip eskisi gibi tam kapasite elektrik üretebilmekten bazı kritik durumlarda (yağış azlığı nedeniyle) çok uzak kalıyor.Ama panel direk güneşten de besleniyor ve diğer rüzgar,dalga,vb.buna tam takviyeli kaynaklarla da tümleşik düşündüğümüzde,tam olarak da iyi bir enerji üretim geleceğini vaat ediyor,yarının Türkiye'si için veya tüm dünyanın enerji darboğazını aşarken bunu bir basamak olarak tam da kullanabilmeleri için.

Akü derseniz hem ups,hem de solar panelle depolanabilir ve kullanılabilir olan bir güç ihtiyacının sağlanmasında,her ikisinde de jel/kuru akülere sürekli de ihtiyaç bulunuyor.Ama ups'lerin belirli bir geliştirilme (Ar-ge) sürecinden sonra da,panel gelişiminde (Ar-ge'sinde) olduğu kadar büyük değişim de gösteremeyeceğini,bir noktada da iyileştirme ve gelişmenin bu solar panellere göre de yavaşlayabileceğini veya durabileceğini de düşünüyorum.(Kendi düşüncemdir.)

Ayni benzer durumu pc işlemci hızlarında (Gigahertz) yaşanan ve tamamıyle "Moore Kanunu" uyarınca,belirli bir nano kesitteki ince kesimden sonra transistörü daha fazla da küçültememek prensipli,bu bilgisayar mimarisinin bu hızlarının artık hiç artmayarak (Sadece 2,3,4,6,8,16,vb. çekirdek gibi çekirdek sayısını fazla arttırma,bu şekilde de sadece bu işlem yapma hızını bu yolla da arttırma)yani sadece 3 gigahertz küsur gibi bir işlemci hızının bir noktada tam kritik kalması,Moore kanuna göre daha yüksek hızlara işlemci için bu hızlı çıkışın da kilitlenmesi gibi) sadece çekirdek içindeki yapılarda değişiklik yoluna gidilmektedir son yıllarda ne yazık ki.Gelecek kuantum bilgisayarlara,laser ışıkla çalışan transistör kapılarına veya daha yüksek hızlara erişim için de mutlaka başla yollara,yöntemlere,kanunlara muhtaç gibi de görünüyor,bilgisayar bilimi ve teknolojisinden de takip edebildiğimiz gibi.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Arkadaşlar,

UPS sektöründe çalışan yok mu? Enel veya Inform gibi. Mühendisler için çalışma şartları, maaşlar, kurumsallık gibi konularda bilgi verebilir mi?
 
Diğer konudan cevap yazmıştım sana;

Yerli firmalarda maaşlar ortalama diğer firmalarla aynıdır heralde. Yeni mezun arkadaşlar 2000 TL civarında başlıyorlar genelde. Çalışma koşulları standart, çok iş az sosyal olanak. Mesleki tatmin pek olmaz kendi işin dışında birçok işle uğraşmak zorunda kalırsın bir süre sonra boğucu olmaya başlar. Arge kısmında değilsen monotonlaşır. İş bulmak farklı UPS firmasına geçmek kolay değildir çünkü sayılı firma var bu işi yapan. İşte yükselmekte maksimum kendi bölümüne müdür olursun, çok uzun vadede daha yüksek yerlere yükselebilirsin. Kendi işini yapan onlarca ufak firma olduğundan kendi işini yapmaya karar vermeden önce sağlam bağlantılar kurmalısın. Yaklaşık 5 yıldır UPS işindeyim, eğer yabancı firmada çalışmayacaksan emerson, eaton gibi hiç bulaşma derim. Zira ben sektör değiştirmeyi ciddi ciddi düşünmeye başladım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst