UPS aküleri hakkında? yardım...

+380

Üye
Katılım
22 Mar 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
arkadaşlar benim bi sorum olcak. bende 12 adet 12 volt 7 amper yani toplamda 84 amper olan bi ups war. bu aküler artık ömürlerini doldurdu ben bunların yerine 2 tane 12 volt 40 amper akü alsam olurmu acaba ups şarj ederken zarar verirmi? şimdiden teşekkür ederim...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Merhaba,bahsettiğiniz ups in aküleri muhtemelen seri olarak bağlıdır. bu da ja 12 adet akü için 144 volt demektir. senin yine 12 adet akü bağlaman gerekiyor çünkü cihaz bu gerilimde çalışıyor. Akım değeri daha yüksek akü de kullanabilirsin fakat çok yüksek akımı olan akü için ek şarj karti kullanman gerekebilir (40 ah ve daha büyük aküler için)
 
ups nizin giriş volatıjını yazarsanız yardımcı olunabilir(12 adet aku muhtemelen guruplanarak bağlanmıştır.)
 
Benim elimdeki ups 12 volt giriş gerilimine sahip. 4 amper de gücü. bunun yerine ben 12 v 7 amper kuru akü bağlasam ups üzerindeki şarj devresi bu aküyü şarj edebilir mi? yani o 4 A ya göre ayarlımıdır fazlasını da şarj eder mi?
Peki arkadaşlar kuru akü ile çalışan bu sistemde sulu akü kullanabilirmiyiz?
birde normalde ups in şarj devresi 12 V 4 A aküye göre yapılmış biz bunun yerine 12 V 60 A sulu akü bağlarsak ne olur? sulu akü olmaz ise gene Bakım gerektirmeyen 12 V 60 A kuru akü bağlasak ne olur?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst