TSK için Türk malı köprücü tank göreve hazır.

Yakın tarihimizi ne çabuk unutuyoruz arkadaşlar...

Çok kısıtlı olanaklarla Çanakkale Desatnı yazan bu millet değil mi ?
250.000 Şehitten sonra, Serv anlaşmasını imzalayıp, ülkesi işgal edilen bu millet değil mi ?
Kurtuluş savaşında bir kez daha yüzbinleri şehit veren bu millet değil mi ?
Şu anda AB ve ABD nin işgali altında olan bu ülk değil mi ???

Savaşırız, kazanırız... Topumuz, tüfeğimiz, ordumuz olmasa da kazanırız...
Ama sonra masa başında kaybederiz...
Madem kaybedeceğiz, neden yüzbinlerce şehit veririz ki ???

Güneydoğuda kaç bin şehit verdik ? Tankımız, helikopterimiz neye yetti ?
apoyu ne yaptık ??? Şimdi nasıl konuşuyor bdp li amcalar ???

Arkadaşlar; askeri savaş, amaca ulaştırmaz...
Önemli olan ekonomik ve siyasi savaştır...
Bir kez daha okuyun yazdıklarımı ve bir kez daha düşünün...

bu yorumlarınıza katılmıyorum. Çanakkale savaşını kazandık ama kazandığımız tek cephe çanakkaleydi mısır cephesi kaybedildi tunus kaybedildi ırak cephesi felaket oldu doğu cephesi çöktü bir ülke 5-6 cehpede savaşıp birini kazanınca savaşı kazanmış olmuyor. Çanakkaleyide neden kazandık çünkü almanların çok ciddi silah ve komutan desteği vardı rusyayı işgal edebilmek için yardım yolunu kesmeleri gerekiyordu onuda bizi sevdiklerinden yapmadılar yani. Kurtuluş savaşındada malesef öyle yüzbinler şehit verilmedi tarihi okursanız cephede fazla bir kaybımız yok yani dediğiniz rakamlarda yok zaten kurtuluş savaşında doğru dürüst cephe yok fransızlar g.doğudan halktan gelen tepki ile çekildi. Ayrıca fransızlar malzemerini top tüfek bırakıp çekildi. italyanlar tek kurşun atmadan akdenizden çıktı ingilizler fransızlar ve italyanlar istanbul marmara ve trakya bölgesini anlaşmayla teslim etti. kaldık yunanlılarla 1. inönü 2. inönü sakarya ve büyük taarruz 1. inönü ve 2. inönü meydan savaşı değil ufak çatışmalar şeklinde olmuş sakaryada ise ordo sakaryanın doğusuna çekilmiş ve 80000 kişilik ordudan ertesi sabaha 40 bini kaçmış dağılmış zar zor tekrar toplamışız kaldı büyük taarruz :) o da ayrı bir olay okuyun bence bunları hani ordu ilk hedefiniz akdenizdir ileri emri almış ya ama izmire gitmiş ege ye yani. Şu an ab işgalinde değiliz şükür abd işgalindede değiliz ama güdümündeyiz.

şavaşır kazanırız a gelince delikli demir icat oldu mertlik bozuldu derler ya uçak ve füze icat oldu alem top oldu. artık teknoloji savaşıyor süngü tak Allah Allah devri bitti.

Güneydoğuda olan olay farklıdır. Bizzat bölgede olmuş birisi olarak öncelikle sorun içerden destek almaları ve asitmetrik savaş yani gerilla savaşı yapmaları bu düzenli ordular için en zor mücadele şeklidir. Çünkü ilerleyecek bir cephe yok bombalancak bir yer yok bu savaş şekli ile orduyu muhatap etmek hata zaten. ama bu ordunun gereksizliğini göstermez. ordu iç düşman için değil dış düşman için ve dış politika için vazgeiçilmez bir caydırıcılıktır. Ağır abi olacaksan ordun olacak.

Askeri savaş adam gibi savaşırsan bal gibi amaca ulaştırır. Amacın iç huzuru sağlamak dosta düşmana yerini öğretmekse...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst