Troid Akım Trafosu

3elibrahim

Paylaşımcı üye
Katılım
12 Ağu 2008
Mesajlar
873
Puanları
131
TROİD AKIM TRAFOSU çalışma mantığı nasıl ve ne şe:confused:kılde arkadaşlar bilen varmı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Çok yardımcı olamaycağım ama, teoride sekondere bir şönt bağlanıp üzerinde ki gerilim kullanılarak akım referansı türetiliyor. Ekli dökümanda eşdeğer devre vs... detaylı anlatılmış. Umarım işine yarar.

http://www2.selinc.com/techpprs/6095.pdf
 
toroid akım trafosu toroid nüveye sarılan emaye spirlerden oluşur. toroidin ortasından akımını ölçmek istediğin cihazın bir kablosunu geçirirsin. akım dönüştürme oranına göre geçen akım ( atıyorum 1:1000) spirler üzerine indüklenir ve yine o uçlardan dönüştürme oranında akım okunur.(örn. pens ampermetre) kablodan akıtılan akım ac ise okunanda ac, dc ise okunanda dc olur. akımı voltaja çevirmek içinse manganin,yada benzeri metalfilm %1 toleranslı direnç kullanılır.

artık işler iyice kolaylaştığından transducerlar bu tip toroidlerin yerini almış sayılır. hall effect ölçüm teknikleri ile mesela LEM markasını inceleyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst