Trimbox

Fönixi,Leutronu,Cıteli,Dehni,Iskrayı,Simensi,Legrandı,Schneideri ,Obo yu atın gitsin diyorsunuz yani.İyi denemeydi ! Kısa aralıklarla reklamların devamını bekleriz.Yerli malı,yurdun malı,herkes
onu kullanmalı !
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu nasıl oluyor izah edermisiniz .
Cümle düşüklüğü yaşandığı için nötr kesilmesinde motor yanması gibi algılanmıştır. 3 fazlı motorlarda genel olarak yük dengesiz olmadığından nötr kopsa bile referans noktası kaymaz ve voltaj dengesizliği oluşmaz. Cümlenin başında faz düşüş/yükselişi veya fazın gelmeyişi ile alakalı olarak motorlu sistemlerin zarar görmesi olarak algılayabilirsiniz. Ayrıca faz sırası için de röleler kullanılmalıdır.
 
Fönixi,Leutronu,Cıteli,Dehni,Iskrayı,Simensi,Legrandı,Schneideri ,Obo yu atın gitsin diyorsunuz yani.İyi denemeydi ! Kısa aralıklarla reklamların devamını bekleriz.Yerli malı,yurdun malı,herkes
onu kullanmalı !
Hiçbir marka ve modeli atın gitsin demiyoruz. Emek verilen her ürün ve her iş saygıyı hakeder bizim değerlerimizde. Piyasada kullanılan ürünlerin nerede ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgi paylaşımı yapmak durumundayız. Bir önceki mesajda değerli forum üyesinin uyarısı üzerine motor/faz koruma rölelerinde olduğu gibi teknik açıdan yanlış anlaşılan bir konu varsa onu da hemen düzeltiyoruz.
 
Hiç duymamıştım da :) Bir an kendimden şüphelendim :) 25 Senelik mesleki hayatım film gibi gözlerimin önünden geçti :) Arkasından şunu açtım biraz kendime geldim

:) :)
Yazımızı en ince detayına kadar irdeleyip, cümlede anlam hatasını bulmanız gerçekten övgüyü hakediyor. 25 yılınız dolu dolu geçmiş ama Türkçe öğretmenliği de sizden çok uzak değil maşallah:)
 
Merhaba,
Trimbox konusunda soracaklarım olacaktı, siz yetkili iseniz size danışmak istiyorum.

Saygılar....
 
Özetle Trimbox olan bir yerde AG Parafudr ihtiyacı yoktur. Trimbox, Motor koruma rölesinin /faz koruma rölesinin yerine kullanılamaz.
Konuyu açarsak;
parafudrlar,herhangi bir sistemde oluşan aşırı yüklerin toprak ile kısa devre edilerek yükün sistemden boşaltılmasını ve sistemin aşırı yükler sebebiyle zarar görmesini engellemek üzere B,C,D sınıfı gibi sınıflarda kullanılan ürünlerdir. Sistemde gerilim sınırlama özellikleri yoktur. Gerilimi sınırlama üzere ayrıca Trimbox kullanılması gereklidir.
Trimbox, sistemde aşırı gerilimlerin oluşmasını engellemek üzere üretilmiştir. Aşırı gerilimler yıldırım,trafo patlaması gibi çok yüksek değerlerde ve oluşumu engellenemeyecek düzeyde olursa sistemin kısa devre olarak enerjinin sistemde tahribat yapmasını engeller. Ayrıca nötr kopması,nötr-faz kısa devresi, toprak-faz kısa devresi gibi durumlarda da koruma görevi yapar. Ayrıca AG parafudr hitiyacı yoktur, 3 fazlı motorlu sistemlerde motor koruma rölesi/faz koruma rölesi ayrıca kullanılmalıdır.
Motor koruma rölesi/faz koruma rölesi, sistemde faz düşüşü /yükselişi veya yok oluşu, nötr kesilmesi vb. sebeplerden motorların yanmasını engellemek üzere üretilirler. Ani aşırı gerilimleri engelleme şansları yoktur, bunun için sistemde ayrıca Trimbox kullanılması gereklidir.
Güzel bilgi.Tesekkur ederım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst