transient reaktans ve subtransient reaktans nedir?

Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
guc sıstemleri analizindeki transient ve subtransient reaktans kavramları hakkında bilgisi olanlar lutfen yardımcı olabılır mı?
ınternette arastırdım ancak bir sey bulamdım.Elinde bu konuyla ilgili dokumanı olanlar lutfen paylassın.
sımdıden tesekkurler.
ıyı calısmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bildiğim kadarı ile bunlar arıza akımlarının tespidinde kullanılıyor. Örneğin trafo, jenerator motor gibi. Hata akımları ortaya çıktığında içdirençler değişkenlik gösteriyor. Subtransient X"d şeklinde tanımlanıyor ve arıza akımının ilk peryodu için geçerli. Yaklışık 100msn sonra transient normal seviyelere düşüyor ve X'd (Transient reactance)olarak tanımlanabiliyor. 0,5-2 saniye sonra hata akımı normal seviyeye geldiğinde ise reaktans değeri yani Xd söz konusu.

Subtransient reactans değerinin bir diğer önemide sistemdeki harmonik akımlardan bir gerilim türetmesi ve gerilim distorsiyonuna sebeb olması.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,703
Kullanıcılar
450,159
Son üye
delta2366

Yeni konular

Geri
Üst