Topraklama örnek raporu istek hk.

kralarslan

Üye
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar;

SMM belgesi ve topraklama yetkilendirme belgelerini alarak bir firma kurdum. Topraklama ölçümü yapıp raporlamak istiyorum. Nieaf smitt Ert-S model topraklama cihazı aldım. sadece topraklama ölçümü yapabiliyor. Çevrim empedans ölçümü ve kaçak akım açma testlerini yapamamaktadır.

Emo'nun sitesindeki AG topraklama raporu örneğinde topraklama ile beraber artık akım aygıtı koruma diye bir ölçüm listeside mevcuttur. Bunun doldurulması zorunlu mudur? Çünkü açma akım ve açma süresi gibi testler gerekmektedir.

Bu konuda tecrübeli olup, piyasada ölçüm yapıp raporlayan üyelerimiz, firmalara hazırladıkları örnek topraklama raporlarından bir kaç tanesini paylaşarak bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Saygılarımla

Melih ARSLAN
[email protected]
05059265290
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tesiste kaçak akım rölesi varsa olması gereken Ra sınır direnç değeri hesaplanırken kaçak akım rölesinin açma eşik değeri referans alınır. Boş rapor pdf formatında, doldurulmuş raporlar excel formatında ektedir.
 

Ekli dosyalar

  • Rapor.rar
    90 KB · Görüntüleme: 217
Ia değeri hesaplanırken B tipi sigortada x5 , C tipinde x10, D tipinde x15 . Kaçak akım rölesinde de açma süresine bağlı x1,25 emniyet katsayısı uygulanmış.
 
Sayın Yaşlıuzman; ilginiz ve paylaşımınız için teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü yaptığımızda ölçüm cihazında gördüğümüz değerden kullandığımız kablonun direncini eksiltecek miyiz? Eğer öyle ise bu hesabı nasıl yapacağız? Topraklama ölçümü yapmak istiyorum fakat bulduğum değerleri rapora ne şekilde işleyeceğimi bilemiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ia değeri hesaplanırken B tipi sigortada x5 , C tipinde x10, D tipinde x15 . Kaçak akım rölesinde de açma süresine bağlı x1,25 emniyet katsayısı uygulanmış.

merhaba. gönderdiğiniz rapor için teşekkürler. ben de yararlanmaya çalışıyorum. raporda yer alan ölçüm bilgileri ile ilgili şu konuda yardımcı olabilir misiniz? kaçak akımlar için açma eğrisi tipinde bir ölçümde 5 bir ölçümde ise 1,25 alınmış. 5 katsayısı ana pano olduğu için mi? bir diğer sorum normalde priz ölçümlerinde c eğrisi sigortaysa nominal akım değerini x10 yapılarak çevirim empedans referans değeri bulunur mesela. burada 1,25 katsayısı uygulanmış yine. sigortalara kaçak akım bağlı olduğu için mi 1,25 katsayısı uygulanmış acaba?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,466
Son üye
Only Black

Yeni konular

Geri
Üst