Tesisatta aşırı akım rölesi atıyor?

tesisatı kontrol edin.bağlantılarda bir sıkıntı olmalı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selamünaleyküm arkadaşlar.benim bi sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
kazan dairesine 3 faz çekilmiş fakat nötr hattı çekilmemiş.3 fazhattı direk binanın girişindeki kompakt şalterden geliyor bende nötr hattını hemen yandaki daireden aldım.sadece nötr ama.sistemi bağladığımda nötrü aldığım dairenin kakrölesi hemen atıyor.napmam lazım.tşkrlr
 
Sayın arkadaşım.Aşırı akım rolesi dediğiniz kaçak akım rolesi olmasın.Çünki aşırı aım roleleri genelde motor devrelerinde kullanılır.
Eğer düşündüğüm gibi kaçak akım rolesi ise; 1.sebep.Nötr iletkeni ile koruma iletkeni karışmış ve priz hattı hatalı olabilir.yani nötr yerine koruma iletkeni bağlanmış olabilir.
2. sebep bazı kaçak akım rolelerinde enerji giriş yeri alttan veya üstten girilmesi gerekebilir. nötr iletkeni karışmadı diyorsan.o zaman kaçak akım rolesinin enerji giriş pozisyonunu değiştir.
3.sebep kaçak akım rolesi arızalıdır.
4. sebep test için prize taktığınız cihaz arızalıdır ve toprak kaçağı yapıyordur.
kolay gelsin.
 
Merhaba sayın Yahya polat.nör hattını başka bir yerden alamazsın.illaki fazlarını aldığınız kaçak akım rolesinden geçen bir nötr bulman lazım.
selamlar.
 
Bir elektrik devresinde 3 fazın vektörel toplamı kadar akım nötrden geri trafo yıldız noktasına döner. Kaçak akım oluşmayan üç fazlı devrede yüke giden 3 faz kablosunuda pensampermetre çenesi içine aldığınızda gördüğünüz değer ile yalnız nötr kablosunu pensampermetre çenesi içine aldığınızda gördüğünüz değerle aynı olduğunu görürsünüz vektör büyüklükleri aynı olup röle içinde yönler terstir bu nedenle röle toroidi üzerindeki açtırma sargısında gerilim indüklenmez. Bu dengenin bozulması için K.A.K.R. çıkışında bir ve/veya iki fazın ve/veya nötr'ün toprağa veya başka bir devreyle irtibatlı olması yeterli olacaktır.
X_R2GYPjbExqSI1twnCDKSHK7B2YgiXgDeET1Tlzl0I47sKNTw.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst