Telefon görüşmelerini kaydetmek

Katılım
26 Eyl 2015
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
36
Sabit telefonda yapılan görüşmeleri nasıl kaydedebiliriz.Bu konuşmaları bilgisayarda kayıtlı tutup daha sonra nasıl dinleyebiliriz.
 
Bu özelliğe sahip telefon kullanmalı ya da bu işlerle hemhal olanlara sormalısın :)
 
Nette pc ile telefon arasına bağlanan devre şemaları veriliyor kayıt işi biraz kara düzen yani pc başında olup düğmeye basman gerek.
 
Müşteri hizmetlerinde ki sistem nasıl dır onlar bu işi nasıl yapıyor
 
Belki bu işi bir cihaz yardımı ile çok basit bir şekilde yapabilirim. ama benim istediğim kendi çabam ile yapmak ve yaparken de öğrenmek,bu açıdan böyle bir devre şeması var mı?Ahize kablosunun takıldığı sokete paralel kablo atarak ordaki verileri kaydedebilirmiyim?
 
yanımda calısan eleman bir ara yapmıstı bu dediginden.gordugum kadarı ıle cok basıttı.o zamanlar bantlı teyp kullanıldıgı ıcın telefon hattını dıyotla dogrultmustu ve bununla bir roleyı cektırmıstı,role cekınce teype elektrık gıdıyordu ve zaten rec tusuna basılı oldugu ıcın kayda gecıyordu,microfon girisini ise bir tane elektrolitik kondasator ıle hatta baglamıstı.
 
ipucu: eskiden 56 K modemler vardı.
Yanlız , artık Türk Telekom takip ediyor, dinleme yapıp ta enselenirsen 10 yıl a kadar hapis yersin.
eskiden bir cezai bir şeyi yoktu artık anında tespit ediyorlar hiç bulaşma derim.
 
Hey gidi günler !
Orta okula gittiğim zamanları hatırladım. Elektroniğe hevesi olan sosyopatın biriydim. Telefonla bile arayanım soranım yoktu o derece.... :)
Evdekilerin telefonla hunharca konuşması zoruma gidiyordu çünkü ne tür bir varlık olduğum ifşa oluyordu. Gel zaman git zaman biri bana oyuncak hediye etmişti, o kadar sevinmiştim ki geceleri koynuma alıp yatıyordum. Adamın maksadını anlamamıştım ilk zamanlarda fakat sonradan anladım.
Hediye gayet masumdu bir "telsiz", fakat adilik bunun sadece tek olması idi. Yani bir cihazla kiminle konuşabilirsin?(kaderimin i*nelik yapacağı o zamandan belliydi !)
Meraklı olduğumdan içini söküp parçaladım, bobinler, kapasitörler, entegreler, transistörler gibi birçok parça vardı, hayal gücümü kullanıp bu parçaların birbiriyle ne tür bir ilişkilerinin olacağını düşünüyordum(He google a yazmak aklıma gelmedi... :) , arama motoru yoktu o zamanlarda,hem arama motoru olsaydı biz onu bisiklete takmaya çalışırdık :) ).
Sürekli televizyon tamircisine gidip sorular soruyordum(ki o tamirciler ilerde bana ortaklık bile teklif etmişlerdir.) fakat aldığım yanıtlar hiç de tatmin edici değildi (Telsizin rengi de pembe idi yazarken aklıma geldi).Elimde telsiz telefona bakıp buna neden "telli" demiyorlar diye günlerce uzun uzun düşündüm, o günki bilgilerim bunu çözmeme muktedir değildi. Ses nasıl olur da iki kablodan karışmadan iki yönlü anlık olarak iletebilinirdi ? Sesin belirli bir standartta modüle edilmesi ile iletilmesi telefonun çalışma prensibidir. Telsizimi tekrar topladım ve konuşmasam bile en azından dinlemeliyim diyerek telefonla uğraşmaya başladım. Şayet telefonun modüle ettiği frekansa telsizi ayarlarsam telefon hattına yük oluşturmadan(tek pin bağlantı) telefonlardaki sesi çözebileceğim fikrine kapıldım. Bu doğru bir fikirdi fakat "kader" faktör göz önünde değildi. Telsizin amfi devresine telefon hattının bir ucunu kombinasyon ile değdirdim(rezistor ile), frekans taramasından sonra nihayet telsizimden ilk konuşmalar duyuldu. Fakat işin garip tarafı aynı dağıtım kutusundaki hemen hemen tüm konuşmalar geliyordu. Peki sadece kendi hattımdakileri nasıl dinleyecektim ? Telsizin çıkardığı seslerden dolayı yediğim şaplak, terlik ve oklava nedeni ile projeye ara vermek zorunda kaldım.Peki neden bu kadar uzun bir yazı yazdım da tek satırda yazmadım veya açık bir şekilde yazmadım ? İnsan büyüyünce yiyeceği oklava, şaplak ve terlikler de büyüyor !
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst