Teknik Liseden Mühendisliğe

Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Damdan düşer gibi olmasın ama kafama bazı sorular takıldı. Teknik lise elektronik bölümündeyim 30 ekpuan ve 0,8 ila çarpma meselesi kafama takıldı, bunları ayrıntılı bir şekilde açıklamanızı rica ediyorum. Kısacası ne neyle çarpılıyor.

Birde Say-2 ye kafam çalışıyor. Ancak elektronik mühendisliğini seçtiğimde hangisinin çarpanı fazla olacak matematik, fizik, kimya v.s? 30 ek puan herkesde eşitmi yoksa belli bir başarıya göremi veriliyor. Eğer okul derslerin iyi olur, sınavdan da iyi bir puan çekip 30 puanı kaparsam elektronik mühendisliğine rahat giderim diye düşünüyorum ve inanıyorum. Katsayı kalktı önümüz açıldı bizede Türkiye' nin genç nesilleri olarak bu fırsatı değerlendirmek kalır. Dersaneye gidiyorum, düzenli test çözüyorum dersleri iyi takip ediyorum. 11. sınıfım ve bu seneden sıkı bir çalışmaya girdim.

Merak ettiğim diğer konu mekatronik, biyomedikal gibi alanlardada 30 puan geliyormu? Cevaplarsanız sevinirim. Sağlıcakla...
 
Eğer okulunu birinci bitirirsen 80 puan alıyorsun.Sana ek puan sadece elektrik öğretmenliği bölümünü seçersen veriyorlar.Mühendislik Bölümünü seçersen vermiyorlar.Bölümün elektronik olsa dahi senin kazanabileceğin müh.bölümü elektrik-elektronik bölümü olur.inş kazanırsın
 
arkadaşımın dediği gibi ama şimdi teknik eğimtim kapandı teknolog olcak yani uygulama müh. yetiştircek
 
Uygulama müh nedir yahu,şaka mı yapıyorsunuz,yoksa bir çeşit avuntu mu?Diğer müh.ler ne müh.'ü olacak peki? :D:D.Akşam akşam ilahi...
 
mühendislik yetkisi oluyorsa avuntu olmayacağı kesin...
 
bazı arkadaşlarımız avuntu olrak algılasın bu konuyu gün geldiğinde görür hangi müh. uygulaması iyi söleyin..... yurt dışında teknolog olarak bi dal var yurtdışına gittiğinde teknik eğitim dediğinde o ne diolar arkadaşım ama teknolog deyince bi mesleğin oluyor.
 
arkadaşlar siz o ve onun gibilerine bakmayın bu forumda onlardan bir kaç tane daha var ismini vermiyeyim kendileri bilir zaten bi tanesi çoktandır ortalarda yok amaçları moral bozmaya çalışmakyaptıkları zaten anca o başka bir faaliyetleri yok zihniyetleri zaten bunların o at gözlüğüyle dünyaya bakmak bunlar aslında korkularından endişelerinden işte bu tip yerlerde kendilerini avutuyorlar :D zaten başka yerlerde olsa daha güzel cevaplarını alırlar
 
arkadaşlar teknik eğitim fakltesi öğrencileri-mezunları da bu ünvandan yararlanabilecek mi?? yararlanabilecekse ne zaman??
 
Merhaba arkadaşlar;
Teknik eğitimlerin kapatılması
2/11/2009 TARİHLİ VE 2009/15546 SAYILI KARARNAMENİN EKİ
ve *****************************] sitesinden okunabilir.Ayrıca herkesin bir imza sınırı olacağı için heyacanlanmaya ve birbirimizi kırmaya gerek yok.Yaklaşık 25 yıldır Teknik eğitim fakültelerine ilave dersler ile mühendislik hakkı verilmesi için uğraşıldı ama sonuca ulaşılamadı.Tabiki bu arada mühendis kökenli milletvekillerimiz olmasını çok iyi engellediler!Bu da gösteriyor ki Teknik öğretmenlerle rekabet etmekten çekiniyorlar.Oysa mühendislere öğretmenlik hakkı da verilirken kimse itiraz etmedi.İsteyen mühendis formasyon alıp öğretmenliğe müracat edebiliyor.
Teknisyen,tekniker ve teknolog kavramları ile mühendis-yüksek mühendis kavramları tanımlanım yetki sınırları çizilirse bir problem olacağını zannetmiyorum.Ayrıca askeriyede bile astsubaylıktan subaylığa geçiş için sınav hakkı verilirken Teknologlukta niye olmasın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet arkadaşım zorda olsa imkanın var.Bu katsayı mevzusu kalkarsa daha da kolaylaşır.Ama şu hali ile yapabileceğin şudur.2 yıllık elektronik bölümü okuyup 2. yılın sonunda dgs(dikey geçiş sınavı) ile elektronik mühendisliği(kabul eden yerler) bölümüne geçebilirsin.Bu dediğimi yapan ve şu anda da yüksek mühendis ünvanına sahip tanıdığım arkadaşım var.Biraz zor ve zahmetli bir yol ama kararlı ve çalışkan isen sorun olmaz.Detaylarını araştırman lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,291
Mesajlar
916,473
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst