Teknik Egitim Fakülteleri kapanıyo mu?

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Arkadaslar gecen internette gezinirken bir forumda yazı gördüm yazıda Türkiye de sayılarının 17-18 oldugunu söylediği Teknik Egitim Fakültelerinin kapatılıp yerlerine de yüksek teknoloji enstitülerinin kurulacagını söylüyor.Kapatma nedeninin ise Türkiye'deki Teknik Egitim Fakültelerinin Avrupa Birliğinde bir karsılıgının olmamasıymış.Bu yüzden de açılan yüksek teknoloji enstitülerinden Mühendislik diplomasıyla mezun olunacagı söz konusuymuş.
Şİmdi bu okudugum yazının dogru olma ihtimali var mı? ve eger böyle bir şey olursa da bu meslek liseli ögrencilere avantaj mıdır dezavantaj mıdır?
Yani bu meslek liseli ögrencilerin mühendislik yolunu açar mı yoksa tam tersi olarak meslek liseli ögrencilerin üniversiteye gitme yolunu tamamen kapatmak için mi yapılır?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu bilgilerini bizle paylaşır ve hatta bize kaynak gösterirse cok iyi olur.
 
Evet arkadaslar Teknik egitim Fakültelerinin sistemi değişiyor ve su sekilde oluyor:

"Yükseköğretim Kurulu (YÖK), "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi" açma kararı aldı. Buna göre, Meslek Lisesi çıkışlılar, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı, önlisans düzeyinde eğitim yapan Meslek Yüksek Okulu (MYO) çıkışlılar da lisans tamamlama fırsatı elde edebilecek.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Temmuz ayında yapılan YÖK Genel Kurulu’nda, "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri"nin açılmasına karar verildi.
Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülecek.
Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulacak.
Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakülteleri, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam edecek ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri açılacak.
Böylece, 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verildi.
Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007’de yayımlanan "Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi" raporunda
açıklanan çalışmanın, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara da 2 2 ( lisans tamamlama) fırsatı getireceği öğrenildi. YÖK yetkililerince yapılan açıklamada, Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olanların iş bulma konusunda zorlandıkları belirtilerek, sadece öğretmenlik diploması aldıkları için iş dünyasında iş bulmakta zorlandıkları kaydedildi. Bu fakültelerin, buradan mezun olanların daha rahat iş bulabilmeleri için "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi"ne dönüştürüldüğü ifade edilerek, fakültelerin iş dünyasının taleplerine uygun nitelikte, lisans düzeyinde eleman yetiştirmek üzere, uygulama ağırlıklı eğitim yapacakları bildirildi. Ayrıca buradan mezun olup da öğretmen olmak isteyenlerin, yine Fen-Edebiyat Fakültelerinde 1.5 yıllık tezsiz yüksek lisans yaparak öğretmen olabilecekleri de belirtildi."
 
oh oh ohne güzel
meslek liselerinde de çok süper değişme oldu 11. sınıfta dallara ayrılıyor.
Bu sene meslek lisesine başlayanların yerinde olmayı çok isterdim. hele hele okuduğum Tuzla Teknik Lisesinde elektrikelektronik bölümünü okumak, sonra 11.sınıfta otomasyon dalına ayrılmak, daha sonra şu "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri" ne girmek,...

Neyse bizden geçti

Amaaan herşeyin hayırlısını istemek lazım. Çok şükür güzel bir işim var. s7-300 ve Operatör paneli öğreniyorum. Daha ne isteyebilirim ki...
 
imam hatip korkusu olmasa meslek liselerinin önünü açarlar
müslümanlık tehlikeliymiş!!!!!!!!!!!
 
2008-2009 üniversite ögretim dönemi için maalesef böyle bir şey söz konusu değil artık eski tas eski hamam moduna devam :(
 
ŞaŞKıN ' Alıntı:
harun00 ' Alıntı:
imam hatip korkusu olmasa meslek liselerinin önünü açarlar
müslümanlık tehlikeliymiş!!!!!!!!!!!

Tehlikeli olan Müslümanlık değil Allah'ın adını kullanarak dünyevi çıkar sağlamaya çalışan tarikat kültürüdür.




Aşağıdaki videoları dikkatle izleyiniz neyin tehlikeli olduğunu daha iyi anlarsınız.

http://www.youtube.com/watch?v=oNi3Z3qZ7Z4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4tbnGnzdmgU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=SRAyGkE1q50&feature=related

Bu videoları izlemeden neden imam hatiplerin önünün kesildiği konusunda polemik çıkararak manuplasyon yapmanın alemi yok.


ayakta alkışlıyorum , tek kelimeyle mükemmel yaklaşım , işin özünü anlatan çok güzel kelime !!!!
 
merhabalar ...

sayın hakanozh kardeşim tuzla da hangi sene mezunusun ? bende tuzla teknik lise elektrik mezunuyum.

tanışmak isterim.

bu arada tuzla teknik lisesi bi ayrıcalıktır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,493
Mesajlar
918,033
Kullanıcılar
450,473
Son üye
EfsaneDon

Yeni konular

Geri
Üst