Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
arkadaşlar bilindiği üzere ülkemizde teknik eğitim sorunu her geçen yıl büyüyor, bu fakültelerden mezun olanlar devlet kadro vermediği için öğretmenlik yapamıyor, 4 yıl okumamıza rağmen mühendis unvaımız da yok, hal böyle olunca bize de özel sektörde çalşımak düşüyor. özel sektörde de imza yetkimizin olmamasından dolayı hakettiğimiz yerde çalışamıyoruz. bazı firmalar mühendis ünvanı verseler bile maaş olarak asla ve asla mühendis maaşı vermiyorlar.

ayrıca teknik eğitim mezunları için yasa gereği her sene mühendislik sınavı açılması gerekiyor ama en son sınav 2002 yılında yapılmış ve 10 kişi mühendis olmuş o günden beri sınav yok.

teknik eğitim fakültelerinin kapatılıp (marmara gazi hariç) 4 yıllık yüksekokul yapma girişimi de meb den geri döndü. tek olumlu gelişme bu bence.

yine bilindiği üzere teknik eğitim fakültelerini teknoloji mühendisliğine dönüştürme çalşımaları var, bu duruma da çoğu kimse karşı olmasına rağmen bu sorun meclis gündemine de taşınmış durumda. bana gelen son mail bu konuda bir hayli yol katedildiğinin bir göstergesi.

''Biz marmaradaki arkadaşların hepsinden imza topladık, teker teker hepsine dilekçe yazdırdık, sakarya ve kocaeli üniversitelerine gidip hocalar ve öğrencilere bilgi verdik. Bu işi görsel ve yazılı basına taşımayı düşünüyoduk. Bu arada Başbakanımızın bi konuşması elimize geçti.Şubat ayının sonunda yapılan bi konuşma TEF lerin Teknoloji Müh.Fakültelerine dönüştürlmesi ile ilgili, dediğine göre gerekli birimlere talimat vermiş bu sene içerisinde sorun çözülecekmiş. Bizde detaylı bilgi almak için YÖK başkanından randevu talep ettik, daha sonra YÖK üyelerinden TEF kökenli bir hocamıza ulaştık komisyonun başında o varmış. Çalışma yapıldığıı kısa zamanda meclise sunulacağını ve yasalaşacağını söyledi. Bizim biraz daha sakin yaklaşmamızı istedi ve bizi davet etti, mayıs ayı içerisinde gidip detaylı bilgileri alıp herkesle paylaşacağız, eğer gerçekten ciddi bir çalışma varsa ortalığı hiç yaygaraya vermiyeceğiz, ama olası bir ihtimal çalışmalarda bi gevşeklik varsa kaldığımız yerden devam edeceğiz, ama bu iş bu sene bitecekmiş dediklerine göre yani meclis tatil olmadan yazın halledeceklermiş. Ben hertürlü gelişmelerden sizi haberdar edeceğim, dediğim gibi aksi bir durum olursa çalışmalarımıza daha hızlı devam ederiz, ama YÖK deki hocamız bizden şu an için sakin olmamızı zaten son sürat çalıştıklatını bu işi yaygara çıkarmadan bitireceklerini söyledi, Bir gidip görüşelim bi bakalım neler yapılmış sonra irtibata geçer yapılacak ne varsa beraber yaparız, Mayıs ayı ortalarında çağıracaklar bizi.Görüşmek üzere,Selamlar''

gelişmeleri bu konu üzerinden aktarmaya devam edeceğim, halen öğrenimine devam eden arkadaşlar da lütfen destek versin...
 
memurlar.net forumu teknik eğitim mezunları başlığından alıntıdır, bu konu ile ilgili başka bir gelişme...

ARKADAŞLAR!!!

Dün beni YÖK'ten aradılar.Dilekçemi okumuşlar.Şu an ellerinde Teknik eğitimle ilgili çalışmaları varmış.En geç 6 ay içinde bize imza yetkisi vereceklermiş.Bir kaç alternatifleri varmış.Teknolog unvanı verebilirlermiş.Ama dedim avrupada böyle bir unvan yok.Zayıf bir ihtimal zaten dediler.Teknoloji mühendisliği üzerinde çalışılıyormuş.çıkacak yeni yasa okuyanları,mezunları ve okuyacakları da kapsayacakmış.peki dedim 1 seneyi bulur mu? yok dediler yoğun baskı varmış bu konuda,bir an önce bitirmeye çalışıyorlarmış.Yusuf bey de bu konuda baskı yapıyormuş halledin diye...
 
mayıs bitmek üzere , gelişmeler ne durumda arkadaşlar ?
 
gelişmeler oldukça güncelleme yapılacaktır, bilgilerinize...
 
merhaba Kerem ben,
Teknik öğretmenlerle ilgili mayıs ayındad bir gelişme olmadımı meclis ne oldu. bize haber verecekti VOLCANOS acaba bir gelişme yokmu?
 
merhaba arkadaşlar,
yaklaşık 2 hafta önce YÖK başkanının Karabük Üniversitesindeki basına kapalı yanlızca öğretim üyelerine açık konuşmasını dinledim kendisi, "Yaklaşık 2 aydır teknik eğitimin modernizasyonu ile ilgili kurulan kurullarımız yoğun şekilde çalışıyor, teknik eğitim fakültelerini teknoloji mühendisliği fakültelerine dönüştüreceğiz bu kesin ama bu kolay bi geçiş değil çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Burada en sevinilecek taraf "Teknoloji Fakültesi" yerine "Teknoloji Mühendisliği Fakültesi" terimini kullanması. YÖK itina ile Mühendislik kelimesini kullanmak istemiyordu, artık uygulama mühendisliği kelimesi telaffuz edilmeye başlandı bu güzel bir gelişme. Ama yakın zamanda çok şeyler beklemeyin derim.
 
merhaba arkadaşlar katsauı probleminin konuşulduğu şu sıralarda TEF ile ilgili bi gelime olabilirmi?
 
yakın zamanda beklentilerimiz karşılansaydı fena olmazdı aslında
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst