Tek faz sigorta ve kaçak akım röle bağlantısı

Yeni bir sorum var ama konuyla bağlantılı:
Apartman panosunda bir adet bara var ve pek çok dairenin kablosu bir bakır çubuk üzerinde. Bunlar nötr mü toprak mı anlayamadım. Dairelerin nötrleri de bir barada mı birleştirilir?

Ara kattaki buatta ise sarı ve mavi renkte iki kablo geçiyor.

Bunları şunun için söylüyorum, tesisatta sıfırlama varsa KAR'ın çalışması düzensiz olurmuş. Yukarıdaki manzaraya göre apartmanda topraklama var mı yok mu, sıfırlama var mı yok mu ne söylenebilir?
Bir elektrikçi çağırın ve tesisatınızı kontrol ettirin topraklama yoksa topraklama yaptırın kendi canınızı veya bir başkasının canını tehlikeye atmayın lütfen!Apartman girişinde yapaaacağınız bir yanlışlık kendi dairenizde veya başka bir dairede 220 volt yerine 380 volt gitmesine yol açabilir!Bu voltaj evde kullandığımız bütün cihazlar için yüksek bir voltajdır ve cihazların yanmasına sebep olur topraklama hattına vereceğiniz bir elektrikte sizin ve o binada oturan herkesin canını tehlikeye atar!Elektrik işi çocuk oyuncağı değildir!
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Evet yetkili bir elektrikçiye baktırın
 
Yok tabii ki de sıfırlama yapmayacağım ve de apartman panosunu da elleyecek değilim. Amacım kendi dairemde koruma önlemi almak.
 
Nötrlerin hepsi bir barada toplanabilir buna nötr barası deriz.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst