TEF mezunları ve Yüksek Lisans ilişkisi

rowdyseqo

Üye
Katılım
9 Haz 2008
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar arkadaşlar , bir TEF mezununun ;

Yüksek Lisans yapması vakit kaybımıdır ?
Yüksek Lisans yapsa işine yarar mı?
Hangi bölümlerde yüksek lisans yapma hakkına sahibiz ?
(işimize yarayacaksa)Hangi bölümlerde yüksek lisans yaparsak işimize yarar?
Yurt dışında Yüksek lisans eğitimi aldığımız zaman ne gibi faydaları olur ?

bunlar benim hep kafama takılan sorulardır , lütfen bilen arkadaşlar yorumlarınızı eksik etmeyin...

Saygılar...
 
TEF mezunları kendi branşlarında Y.Lisans yapabilirler. Elektrik eğitimi, Makina Eğitimi.....gibi Fen Bilimleri Enstitülerinde master eğitimlerini yapabilirler.

Ayrıca başka branşlarda da Y.Lisans eğitimi almaları mümkündür. Örneğin, İşletme gibi.

İşletme MBA masteri yönetici yetiştirme programı olduğu için Teknik Eğitim Fakültesi mezunu arkadaşlarımızın, tamamlayıcı bir program olması dolayısıyla bu alanda devamını getirmelerini öneririm.
 
cevabınız için teşekkürler , ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum fakat askerliği aradan çıkardıktan sonramı yüksek lisansa girsem daha iyi olur onu bilemiyorum.merak ettiğim asıl konulardan diğeride yurt dışında Y.lisansın ne faydası olur ? yada zararı ?
 
rowdyseqo ' Alıntı:
cevabınız için teşekkürler , ben yüksek lisans yapmayı düşünüyorum fakat askerliği aradan çıkardıktan sonramı yüksek lisansa girsem daha iyi olur onu bilemiyorum.merak ettiğim asıl konulardan diğeride yurt dışında Y.lisansın ne faydası olur ? yada zararı ?

Sn. rowdyseqo,

Benim size nacizane tavsiyem ara vermeden yapmanızdır. Ailevi vb. durumlarınız eğer müsaitse, askerliği bekletmeniz sizin için daha faydalı olur düşüncesindeyim.

Yurt dışında yüksek lisans yapmak iş hayatına atıldığınız zaman size bol miktarda artı getirecektir, bundan emin olabilirsiniz. Tekrar söylüyorum, eğer müsaitseniz yurt dışına öncelik veriniz. Mülakatlar vb. görüşmelerde gördüğüm kadarıyla, nerede yaptığınızın bir önemi yok. Tercih sebebi genellikle dilinizin gelişmiş olmasıdır.

Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
sayın rowdyseqo

yüksek lisans yapmadaki amacıız nedir, eğer üni de öğretim görevlisi olarak kalmak istiyorsanız sorun değil ama özel sektör düşünüyorsanız yüksek lisans yapacağınıza ingilizce kursuna gidin derim...
 
arkadaslar teknik egitimi fakultesi elektrk ogremenligini bitirdim yuksek lisansi dusunmeden askere gittim 2-3 ay is aradiktan sora iyi bi firsat bularak yurt disina ciktim elktrik projeleri ciziyorum 1,5 yildirda calisiyorum .ingilizcem burda gelisti ama gelistirene kadar da resmen catladim. bence yuksek lisans yapmadan ingilizceni hallet gerisi gelir
 
Kocaeli üniv. T.e.f elo. mezunuyum, şuanda kocaeli üniv. sosyal bilimler ens. işletme tezsiz (2. öğretim) Y.L. yapıyorum. ben ara vermeden Y.L ye başladım bu bölümde yabancı dil koşulu aramıyorlar.
Y.L yapmak özelliklede farklı bir bölümde yapmak insanın ufunu gerçekten genişletiyor.
Ama eğer askerliğini yapmadıysan iyi bir iş bulmakta zorlanıyorsun buda insanın canını birazda olsa sıkıyor.
 
bende kou elektrik öğretmenliğindeyim.Bende yükseklisas yapmak istiyorum.kou bu konuda nasıl ve şatrları ne? bana blgi verebilirmisin?
 
Ben otomotiv öğr. mezunuyum ve makine mühendisliğinde tezli yüksek lisans yapıyorum.
 
yüksek lisansda dil istiyorlarmı isrtiyorlarsa kaç puan gerekio acaba bilen varsa paylaşırlarsa memnun olurum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst