Tartım Uygulaması Sorunum

Katılım
16 Eyl 2015
Mesajlar
262
Puanları
16
Yaş
29
Konum
İstanbul
Arkadaşlar herkese merhaba bir proses devreye aldım.
Sistemim Delta PLC ve Tartım Modülü 1 adet LC SL 2 Kanallı 1 Adet ise tek kanallı.
Sistemimde 3 adet tartım uygulamam var.
2 tanesi artan ağırlık
1 tanesi azalan ağırlık
Azalan ağırlık ve 1 adet artan ağırlık sistemimimde problem yok.
Ama 1 tanesinde eksik kilogram problemi yaşıyorum .
Sistemde Artan ağırlık sistemi makinaları tamamen aynı çalışıyor senaryo ya göre aynı makinalar zaten .

1. Makinamda kilogramlarda pek problem yaşamıyorum ama ,2. Makinam da toplam iş bitiminde üretilen ürünü tarttigim zaman baya bir eksik kilogram çıkıyor diyelim ki 400 kg ürün ben tartıp indirdiysem çıkan ürünü tarttigimda 70 80 kg eksik çıkıyor modülden şüphelenip modülü değiştim sorun yine aynı şekilde devam ediyor tartım şaselerimi kontrol ettim tüm loadcellerim askıda terazide. Ben 200 kg da dur diyorum programda gözlemliyorum tam o kg değeri gelince motorumuda durduruyorum gözlemledim. Tartım haznesi boş iken 0 kg da görüyorum ekranımda içini de kontrol edip ama hala totalde eksik kg çıkıyor üretimde .

Tartım Uygulaması ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlarin tecrübe ve düşüncelerini dinlemek okumak isterim . Başka nereleri kontrol etmem gerek loadcelldendir garanti diyebilir miyim . O doğru çalışan loadcellerim omaj degerleri ile o yanlış tartım olan loadcellerinde omaj degerleride aynı. Başka ne yapabilirim ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
iqknikp.jpg

1yiwa78.jpg
 
Son düzenleme:
kalibrasyonunu yaptınmı . onu kalibre etmen lazım en başta . deltayla iletişime geç. loadcel sayfasında calibrasyon var ordan ayarla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst