Türü Belli Olmayan Enkoder


Bunun çıkışlarını PLC ye nasıl bağlayabilirim onu da çözersek sanırım tamam olacak.

türkçe = ingilizce = almanca
enkoder = encoder = geber (drehgeber)

bağlanacak plc'nin donanım özelliklerini bilmiyorum incelemek lazım ama enkoderin bağlı olduğu aksamın ulaşabileceği maksimum devir sayısı bilinmesi gereken daha öncelikli bi bilgi.

Delta DVP12SE Modeli PLC.

Okumaya başladıktan sonra. Mil Çapı ile referans ölçümü yaparak mesafeyi çıkartacağız yani 1mm için gerekli pals miktarını ancak önce ölçmemiz lazım bunun için de PLC ye bağlayıp değer okuyabilmek gerek.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
https://eltra-encoder.eu/news/encoder-connection-different-types-of-cables-and-connectors

KON.png
 

Bilgilendirme için teşekkürler portalı bilmiyordum sağolun.


Karşılığı konusunda sadece encoder'e soket bağlı diğer tarafa bağlı olmayacak normalde. Yani plc tarafına kablo olarak gireceğiz.
 
enkoder kablosunu pano tarafındaki soketinden bir karış geride kesin olsun bitsin. böylelikle ihtiyaç olduğunda ek yapılarak eski haline dönülebilir.

A fazını X0'a, B fazını da X1'e bağlayıp metraj bilgisi alabilirsiniz.
 
Burada (A, /A, B, /B) iki tane A ve B fazı var görünüyor. O Kafamı karıştırdı biraz açıkçası ama deneyerek sanırım hangilerinin bizim girişlere girileceğini bulabilirim.
 
Burada (A, /A, B, /B) iki tane A ve B fazı var görünüyor. O Kafamı karıştırdı biraz açıkçası ama deneyerek sanırım hangilerinin bizim girişlere girileceğini bulabilirim.

metraj hesaplama için A (5. pin) ve B (8. pin) fazları yeterli. fazların tersini neden giriş olarak kullanmak istediğinizi anlamıyorum.
 
Yok tersini kullanmak istiyorum anlamında değil. Doğru olanı hangisi diye düşündüm. Teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst