step motor sürücü önerisi

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,160
Puanları
31
arkadaşlar 1.8derece 4A olan step motoru sürmek için driver öneriniz nedir? step motoru yüksek hızlarda kullancam...
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
orientalmotor'dan vexta motor kullanıyorum bazı yerlerde bir sıkıntı yaşamadım daha hiç önerebilirim size. Sitesinde motor ile birlikte sürücüsü dahil 204$ ücret belirtmişler. Doğaldır ki çok yüksek hızlara çıkıldığında tork değeri düşmekte. Yüksek hızlarda bahsettiğiniz kaç rpm olarak belirtmemişsiniz ama verdiğim linkte görüldüğü gibi 500rpm'den sonra ciddi düşüş yaşanmakta. İstediğinizi karşılamasa bile sitesinden yararlanabileceğinizi düşünüyorum.

Stepper Motor and Microstep Driver Package (DC Input) - CMK Series
 
yüksek hızdan kastın ne bilmiyorum ama yüksek hızda step motor doğası gereği her zaman tork kaybeder , genelde yavaş uygulamalar için step motor tercih edilir
 
Şahin rulman, otomasyoncu sitelerinde var. Google'da arayınca bulursun. Ama hiç biri garanti vermiyor. Daha doğrusu step motor ve sürücü için garanti veren yok. Garanti verenlerde çok fiyat istiyorlar. üzerinde az para ekleyince servo motor alırsın :)
 
Konu hız ise ben step motoru tavsiye etmem. Ama bir arkadaşım stepden de yüksek ve randımanlı hız alınabildiğini söylüyor. Ama ben kendi uygulamalarımda beceremedim açıkcası.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,328
Mesajlar
916,731
Kullanıcılar
450,171
Son üye
sadullah karabulut

Yeni konular

Geri
Üst