Step Motor Devresi Sorunu

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Arkadaşlar PIC16F877 ile yapmış olduğum iki adet devre var. Bunlardan birisi ULN2003'lü, diğeri IFR512 Mosfet'li. ULN2003'le yaptığım devrede sıkıntı yok. Mosfet ile yapmış olduğum devrede bağlantı hatası yok program çalışıyor ama motor dönmüyor.Herşeyi denedim ama bi türlü step motoru dönüremedim. ULN2003 ile yaptığım devrede dönüyor. Faz sıraları aynı ama mosfetli devrede dönmüyor. SORUN sizce ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
program olarak fazları sıra ile verdin mi programda. eğer motor titreme yapıyorsa farklı kutuplar enerjilendirilmiş ve manyetik alan farklı yönde olduğundan motor ilerleyemeyecek. o yüzden titreme yapıyorsa uçları tek tek dene. ben mosfetli çalıştırdım ve kullandım yani uçların tayinini iyi yapabilmek lazım.
 
Sayın cengizguven2002 programa göre faz sırası şöyledir; gri-1, gri-2, sarı-1, sarı-2, kırmızı uçlar +5V(Philips MB11), söylediğiniz gibi motor titriyor.
 
öncelikle selamın aleyküm bu step motor devresi hala duruyormu ben lise 3 ögrencisiyim ve dönem ödevim olarak hocam bana step motor sürücü devresini verdi ve benim step motora ileri geri hız ayarı ve adım ayarı yaptırmamı istedi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst