Stajlarda yapılan saçmalıklara ne zaman son verilecek

Lütfen mesajlarınızda saygıyı elden bırakmayınız. Onun sapı bunun çöpü şeklinde insanlardaki hataları tespit edip direkt olarak tepkinizi belli ettiğinizde bir süre sonra çevrenizde kimse kalmayacaktır. Şimdi bu yazımı ilk okuduğunuz anda hemen tepki vereceksiniz.(muhtemelen okkuyanlar kulaklarımı çınlatacaktır)

Gelelim ana konuya. Stajyerlik nedir?. Sn.m-usta-fa nın da dediği gibi çok pahalı bir cihazın tamiratını yaptıktan sonra sekreterin telefon ahizesinin hışırtısını kesmeyi öğrenmek mi?.. Hayır stajyer ilk önce meslekte düzeni öğrenmelidir. Her işin kendine göre bir başlangıç düzeni vardır. Senelerce okul okuyarak yanınıza gelen stajyer eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsa mutlaka başındaki işveren bunu fark edecektir. Yok eğer daha ilk günden bana bunu yaptırıyorlar ben bunu yapmam diyenler ise zaten bu stajyerlik işini sadece mecburen yapanlardır.(istisnalar kaidei bozmaz) Bana bir tarihte bir elektronik mühendisi adayı staja geldi. Bir kaç soru sonrasında okuldaki eğitiminin iyi olduğunun fakat pratik olarak hiç bir şey bilmediğinin farkına vardım. Bir kart üzerinde bir malzeme değiştirmesini istediğimde bana "Ben lehim yapmayı bilmiyorum ve öğrenmekte istemiyorum. ben mezun olunca masa başı iş yapacağım" dedi. Sizce bu arkadaş sonrasında ne olmuştur biliyormusunuz. Uğraşmayın ben söyliyeyim direkt olarak zorla mükemmel lehim yapmasını öğrendi. Sonra da elektronik kartlarda ve makinelerde nasıl arıza arıyacağını öğrendi. Bu arada her sabah ve akşam bulunduğu ortamdaki temizlikten, herhangi bir misafir geldiğinde ikramda bulunmakta o arkadaşın sorumlulukları arasındaydı. Şu anda bu stajyer arkadaş büyük bir firmada teknik servis sorumlusu olarak çalışmakta ve her görüşmemizde bana teşekkür eder.

Bu örneği kendimi övmek için anlatmadım. Yazımın başında da dediğim gibi insanlar eğer hayal ettikleri işi yapamaz ve mecbur kaldıkları mesleği yapmaya çalıştıkları sürece her türlü iş insanlara çok zor gelecektir. Kıssadan hisse mutlaka her firmada olduğu gibi stajyer arkadaşlar bir miktar yardımcı gibi kullanılır. Muhtemelen de bu şekilde böyle devam edecektir. Bu konu burada tartışılmaya devam ettikçe daha da derinleşecek ve dipsiz bir kuyu olduğu anlaşacaktır. Bence buradaki bir çok üyenin söylediği gibi ben de stajyerlerin köle gibi kullanılmasına karşıyım ama stajyer arkadaşlar her zaman ustalarının veya amirlerinin yardımcıları da olmaya devam edeceklerdir.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar 37 yaşındayım MYO mezunuyum.Yıllardırda bu işin içindeyim.Stajerlere temizlik yaptırılmasının ne yanındayım nede karşısındayım.Stajerlik kişinin sabır sınırlarını öğrendiği yerdir diye düşünüyorum Meslek öğrenmenin yanı sıra ilk önce kişilik geliştirmenin bir aşamasıdır diye düşünüyorum.Stajer arkadaşlarımızın sabırlı olmasını ve hırslarını hiç bir olayın kırmamasını söylüyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,852
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst