Spindle seçimi

Çok farklı rakamlar geçiyor konuda.Bunun ortası nedir?Uç önemlimi hız için?Söz konusu aiminyum iken farklı rakamlar var .Spindle torkuda önemli olsa gerek .
 
Uç kesinlikle çok önemli. Ben bu güne kadar en iyi verimi 2f kaliteli HSS uçlarla yakaladım. Bu arada HSS fazla ısınınca bıçakları bozuluyor. Uzun süreli işlerde alüminyum keserken soğutmayla kullanmak lazım. Karbür uçlar anladığım kadarıyla daha sert ama esnemeye gelmiyor. Z ekseni çok sağlam olmalı ve spindle hızı/feed rate doğru hesaplanmalı. Yoksa karbür uç anında kırılıyor.

Tek bıcaklı HSS uç denemek istiyorum ama biraz pahalı olduğu için bu güne kadar elimi sürmedim.
 
0.75 kw ile de metal işleyebilirsiniz.

Bende de 0.75 Kw Spindle var. Özellikle alüminyum malzemeyi ne tip freze ile kaç mm talaşa ne kadar ilerleme ne kadar spindle değeri veriyorsun abi nasıl ortayı buluyorsun yani :)
 
Bende de 0.75 Kw Spindle var. Özellikle alüminyum malzemeyi ne tip freze ile kaç mm talaşa ne kadar ilerleme ne kadar spindle değeri veriyorsun abi nasıl ortayı buluyorsun yani :)

Kimler varmış konuda [MENTION=414]KAZIMUGUR[/MENTION] görmesin :)
 
Bu iş için basit bir iphone uygulaması vardı.

Adı: CncGcoder bu uygulamanın başarılı olduğu yönde duyumlar aldım arkadaşlarımdan.

Uç seçimi var; hss carbide coated

Rpm (round per minute- spindle (iş mili) dakikadaki devir sayısı) nı ve feed rate (paso hızını) veriyor.

Sonucu elde etmek için gereken girdiler ise:

Bıçak ölçüsü, işlenecek malzeme, malzemenin niteliği (örnek:5010 alüminyum), kesme ağızı sayızı, işleme şekli ( iş mili, torna, delik delme vs vs) ve en son parametre (girdi) de kesme-işleme şekli ( finish-genel ve kaba olarak verilmiş).

Deneyebilirsiniz arkadaşlar, benim işin % 80 i ağaç :) ama metal işleyeceğim zaman bir nebze de olsa fikir alıyor ve az da olsa deneyimlerimle birleştirip hareket ediyorum.

Örnek bir resim ile,

cnc örnek.jpg

Kısa bir not eklemeyi ihmal ettim: Eğer bir işlemi hesap makinesi ile yapıyorsanız, kararı onun vermesini peşinen kabul ediyorsunuz demektir :D
 
Son düzenleme:
Su soğutmalı tercih edersek, ülke dışına mı yöneleceğiz sipariş için ?
 
Evet, arastirdigim kadarıyla Türkiye'de satan yok.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst